Конкурсний відбір на сцену одного з найбільших фестивалів Європи – Sziget 2017 – наближається до завершення і оголошує фіналістів. 30 квітня на фіналі у клубі Sentrum виступлять Zetetics, Atmasfera і Detach, які отримали найбільше підтримки від фанів за результатами голосування на сайті. Спільний вибір зробили і 12 поважних музичних експертів – до обраних фанами приєднаються гурти O'Torvald, Atomic Simao і The Cancel Band.

Кожен із фіналістів отримає рівні умови для того, щоб представити свою музику live, а журі – зробити остаточний вибір, порівнявши рівень гуртів на сцені. Переможцем стане гурт, який, на думку журі, зможе гідно представити сучасну українську музику на сцені ювілейного Sziget, серед інтернаціональної публіки, в лайн-апі досвідчених учасників з усього світу.

До складу журі конкурсу увійшли відомі українські журналісти, продюсери і промоутери: Володимир Сиваш, Ігор Пана́сенко (Stereoigor), Влад Фісун, Ростислав Русаков, Андрій Гулик, Саша Варениця, Євгенія Стрижевська, Олексій Бондаренко, Євген Кібець і Тудор Кілару. Зіркову компанію їм склали європейські артисти: фронтмен шведського рок-гурту Mando Diao – Björn Dixgård, і вокаліст, композитор та мультиінструменталіст із Ісландії – Högni Egilsson. З усіх 40 учасників Björn відзначив гурти Zagreb, Drum&Tuba Band і Atmasfera, з особистим тегом для останніх – «epic atmospheric pop». А кращими для Högni стали гурти [О], Zetetics і Alloise, які, на його думку, представляють «original music with truthful expression».

Фінал конкурсного відбору, переможець якого виступить на Sziget Europe Stage вже цього літа, відбудеться 30 квітня у клубі Sentrum у Києві (вул. Шота Руставелі, 11).

Кожен, хто прийде на вирішальний концерт конкурсу, отримає шанс виграти 2 тижневих абонементи на Sziget 2017 і на власні очі побачити концерти P!NK, Interpol, Rudimental, PJ Harvey, Jamie Cullum, Alt-J, The Naked and Famous, Nothing But Thieves, Kasabian, Major Lazer, Flume, Mando Diao, Billy Talent, Two Door Cinema Club, Metromony та багато інших світових артистів цьогорічного лайн-апу Острова Свободи.

Вхід у фан-зону фіналу 30 квітня вільний.
Квитки VIP і «ранній вхід» у фан-зону – в касі Concert.ua.