Українська культура останнім часом фонтанує талантами. В останні два місяці багато хто з музикантів випускав нові альбоми. От і хлопці з Рольової Моделі вже знаходяться на фінішній прямій у записі свого чергового альбому, який матиме назву – «Kiss me, you animal».

Цієї суботи нам випала нагода послухати виступ РМ в столичній Бочці на Подолі, та почути як пісні, котрі увійдуть в майбутній альбом, так і відомі нам пісні та кавери.

Сетліст Рольової Моделі в цей вечір включав в себе як англомовні, так і багато україномовних пісень. Загалом, концерт складався з двох частин: розігрівної та відривної. Розігрівна частина почалася з поступового розгойдування ритмів та соло і досягла свого піку, коли у вокаліста гурту, Майка, порвалася струна на гітарі, проте це не завадило подальшому розвитку концерту.

Зміна складу гурту значно вплинула на загальне звучання їх музики: вони розширили свої стильові кордони, поглибили гітарне звучання, їх музичний ріст яскраво проявляється в живих виступах.

Рольова Модель

Нові пісні звучать різноманітно: від ліричних натхнених творчістю Oasis до яскраво панкових, гітарні соло віртуозніші, барабани сильніші, слова глибші. Тепер чекаємо альбому, аби ще раз почути «Japan», «Wake me up» та «What are the odds».

Також в цей вечір прозвучали ті пісні, завдяки яким ми колись і познайомились з цим гуртом: «Loving the good times», «Fade away», «In everything» та «Fire in the sky».

Ще більше урізноманітнився сетліст за рахунок трьох каверів, котрі зіграла Рольова Модель. Серед них був кавер на Blink-182 – «All the small things»; незвичний але від того не менш крутий кавер на пісню Oasis – «Don’t look back in anger» - ліричність цього треку була замінена швидшим ритмом і набула цілковито нового звучання; «пісня для дівчат» - «Every me» - Placebo.

Відривна частина концерту почалася після невеличкої перерви. Тут вже пішла спека: бек-вокал Юри став сильнішим, гітарні соло стали палкішими – Славік грав вже не тільки медіатором, в хід пішов язик, він грав теппінгом, гітара просто таки літала в його руках; Марк барабанив вже напівроздягнутий, на Міші вже доривалася футболка Металліки.

Рольова Модель

Хлопці дограли свій сетліст, але їх не хотіли відпускати без бісу. Вони виконали пісню «M is for misery» і на цьому вечір був завершений.

З усього вище зазначеного і з моїх власних відчуттів, з упевненістю можна зазначити, що Рольова Модель вийшла на новий рівень у своєму звучанні. З нетерпінням чекаємо на вихід нового альбому.

Фото і звіт: Варбан Анастасія

Більше фото, концерт Рольова Модель: