Концерт шведського VACUUM відбувся! Камерний планетарій, найвідданіші фани, жодної випадкової людини, справжня сповідь. Хіти і нові пісні, однаково знані усіма на пам’ять настільки, що можна було вважати, що гурт виступав із хором.

Мужній та сентиментальний образ Маттіаса Ліндблума, його глибокий оксамитовий голос, від якого мурашки по шкірі – цей голос чекали вісім років, а хтось усе житття. Тому так запам’яталася дуже тепла, домашня атмосфера концерту і усього перебування гурту у Києві.

«Повне перевантаження любов’ю. Нічого не можу з цим зробити. Дякую Богу за це!» ? кілька разів напише Маттіас у своїх блогах.

Голос Київського планетарію виступав у піджаку, який купив напередодні спеціально для концерту, з хрестиком зі ставровроліта у кармані джинсів, подарованим прихильницею, постійно виходив у зал. Компанію складали найближчі друзі – стриманий та загадковий Олоф Врессмарк на клавішних, що прилетів із Копенгагена, і милий та емоційний піаніст Міхаель Зланабітніг, австрієць із Гамбурга, фронтмен гурту «The Life Between».

VACUUM виконав культові «Let The Mountain Come To Me», «Icaros», хіти з останнього альбому «Your Whole Life Is Leading Up To This», сингл «Six Billion Voices», акустичні шедеври «Know By Now» та «The Ocean».

У VACUUM особливі фани – дружні, віддані, неймовірно уважні і вдячні. Цілий океан любові розчулив самого Маттіаса – коли ліва частина залу підняла напис «You is our island», а права «We are your ocean», на його очах виступили сльози. Легендарну «I Breathe» у справжній ейфорії співали і танцювали усі разом із Маттіасом у щасливому настовпі біля сцени. А потім була ніжна колискова, майже пошепки, і планетарій вийшов у космос.

Під зірками відбулася лайв-прем’єра «Black Angels». Її світова радіо-прем’єра пройшла на українському «Music Radio», а теле – на «Шустер Life», де VACUUM блискуче виступив після сольного концерту.

Три спекотні дні у Києві були насичені подіями – ефіри, прес-конференція, кілька зустрічей із фанами, купа квітів та подарунків, щасливе after-party в «Дивані», facebook-вечірка в ресторане «B-Hush» на одинадцятому поверсі готелю «Inter Continental», де за день до сольного концерту Маттіас і Майкл виконали одну пісню.

Щойно VACCUM сів у літак додому, київське небо прорвав затяжний дощ. Нова ера VACUUM почалася у Києві. Для відданих фанів, для кожного, хто прагне тепла, лірики, гармонії, урагану почуттів великої сили VACUUM обіцяв повернутися.

Більше фото:

VACUUM у Київському планетарії, «Ripples On The Surface»:
[pro-player width="720" height="390"]http://www.youtube.com/watch?v=nqsYL0d8N4k[/pro-player]