Sziget 2017, відомий у всьому світі фестиваль музики і мистецтв в Будапешті, закінчився, прийнявши 452 тисяч відвідувачів з більш ніж 100 країн світу за 7 днів нон-стоп програми.

Більшість сігетців приїхало з Нідерландів, Великобританії, Франції, Німеччини та Італії. Острів Свободи прийняв гостей навіть з таких віддалених від Угорщини місць як Австралія і Гонконг. Багато виконавців, серед яких Iggy Azalea, The Chainsmokers і Macklemore, перетнули океан лише для того, щоб виступити на Sziget.

Цього року на Sziget було помічено і кілька голлівудських зірок. В день виступу P!NK Острів відвідали Ashton Kutcher, Mila Kunis, Justin Theroux, Daniel Brühl і Luke Evans, які поверталися на фестиваль і в наступні дні. Ештон і Міла не тільки побували на концертах Wiz Khalifa і The Chainsmokers, а й провели час з ними на бекстейдж.

Sziget 2017

25-й Sziget прийняв менше гостей ніж минулого рекордного року. Причиною цього стала комбінація багатьох факторів, таких як зростання кількості фестивалів, близьких за концепцією до Sziget, і не настільки успішний лайн-ап цього року. Незважаючи на це 7 насичених музикою і розвагами днів фестивалю відбулися, 2 з яких зібрали солд-аут.

Система охорони на Sziget також була успішною: система чек-ін, представлена минулого року, видалася відмінним вирішенням питань охорони і багато організаторів інших фестивалів, які відвідали Sziget, зацікавилися нею. За словами начальника служби безпеки статистика показала результат на 30-40% кращий за минулий рік.

Tamás Kádár, CEO Sziget Cultural Management, який відтепер бере на себе обов’язки засновника фестивалю Károly Gerendai, очолить наступні 25 років, обіцяючи знакові зміни вже в новому році. “25-й фестиваль – це переломний момент в житті Sziget,” – говорить Tamás. – “Закінчилася ера, в яку ми побудували унікальний і популярний мультикультурний фестиваль, відмінний від інших фестивалів, зі своєю дивовижною атмосферою, культурним різноманіттям, барвистою програмою, сервісом високого рівня і видовищним візуальним оформленням. Сьогодні Sziget – вагомий лідер серед інших фестивалів, але при цьому ми хочемо змінюватися, а не залишатися просто одним на мільйон.”

Цього року на різних сценах і локаціях Sziget Festival виступили і українські артисти: Даха Браха (World Music Stage), Brutto (Europe Stage), Atomic Simao (Europe Stage), The Same Toy (Campfire), Стас Деркач і Богдан Матвійчук (Campfire), а також відомий український барабанщик Олег Марков у складі угорського проекту The Coquette Jazz Band (Opera and Jazz Stage).

Sziget Festival 2018 відбудеться 8-15 серпня!

Цікаві факти:
- Sziget привітав свого 8-мільйонного відвідувача – дівчину з Трансільванії, яка була просто шокована, коли засновник фестивалю особисто вручив їй з віконечка каси пожиттєвий квиток на Sziget.
- Однією із сенсацій цього року став проект Art Of Freedom, в якому звичайна на вигляд мобільна туалетна кабіна вела на секретну вечірку.