Гурт The ВЙО потрапив в число півфіналістів національного відбору Євробачення 2018, надіславши свою заявку. На жеребкуванні їм дісталася цифра 5 - саме під цим номером гурт виступатиме на першому півфіналі відбору 10 лютого в прямому ефірі на СТБ та UA:ПЕРШИЙ, і саме цю цифру глядачі відправлятимуть на користь The ВЙО.

Музиканти точно розуміють свою місію і знають, чого хочуть від участі в Євробаченні. Мирослав Кувалдін, засновник і лідер колективу, розповідає:
"Раніше ми спостерігали за Євробаченням, як за чимось далеким, куди можуть попасти тільки народні або заслужені артисти, причому вони туди не самі потрапляють, а їх призначають. Але останні роки, завдяки всеукраїнському відбору, що запровадив телеканал СТБ, ми розуміємо, що Євробачення - це справжній конкурс пісні, участь в якому реально може взяти кожен, хто відчуває сили та бажання. Відбір на Євробачення став дуже потужним майданчиком, на якому відбувається зустріч музикантів з глядачами, що значно розширює музичний кругозір всієї країни.
І, оскільки рішення приймає не тільки журі, а й глядачі, ми впевнені в справедливості рішення і переконані, що хороша, добра пісня має всі шанси на перемогу. От власне, виходячи з таких міркувань, ми і вирішили взяти участь у відборі цьогоріч.

Головна задача, котру The ВЙО хоче виконати на Євробаченні - зняти напругу, а також популяризувати стиль реггі в Україні. Реггі - це музика світла, позитиву, добра і свободи. Співаючи нашу пісню, ми хочемо щоби саме цю свободу і відчули всі глядачі. Ми хочемо власним прикладом показати, що не обов’язково штовхатися ліктями і вигризати перемогу зубами. Відкрите серце і щира посмішка - засоби набагато дієвіші, ніж стиснуті кулаки."

На сьогодні колектив вже близько 20 років є одним з найяскравиших представників сонячної музики реггі в Україні. На відборах до фіналу та подальшої поїздки до Португалії гурт буде виступати з піснею, що має дивакувату назву "Нґа-Нґа". Що означає це словосполучення, пояснює Мирослав Кувалдін:
"Нґа-Нґа це і привітання, Нґа-Нґа це як просвітлення,
Нґа-Нґа це і побажання, Нґа-Нґа це благословення,
Нґа-Нґа - це ніжність материнського кохання і надійність батьківського захисту,
Нґа-Нґа це братська опіка і сестринське піклування,
Нґа-Нґа це телефонний дзвінок другові о п'ятій ранку і щира корисна порада,
Нґа-Нґа це побутова магія - коли ти бачиш і розумієш чудеса у звичайнісіньких речах,
Нґа-Нґа це повсякденна релігія - коли ти віриш у щось велике, добре, світле і тепле, а те, у що ти віриш, з тобою і трапляється
Нґа-Нґа це все найкраще, що є в нас,
Нґа-Нґа це золото нашої душі,
Нґа-Нґа це єдине, чим ми мусимо ділитися з оточуючими!"