Після більше ніж 10 річного мовчання номінанти на Ґреммі Telepopmusik випускають новий альбом. Титульним релізом стала пісня Dreams – кліп до якої розповідає про життя й мрії прип’ятчан та є частиною проєкту “Звуки Чорнобиля”, до якого вже приєднались Сергій Міхалок, Олександр Чемеров, Стасік та найвідоміший бітбоксер світу – DUB FX.

Крістоф Етьє (Christophe Hettier), Telepopmusik: «Після того, як мінісеріал HBO став хітом, аварією на ЧАЕС стало цікавиться все більше людей. Проте, палкі шанувальники серіалу іноді забувають, що Чорнобиль – це велика трагедія, яка сталася насправді, і що нам потрібно з пристойністю ставитися до неї. У відео Dreams, за підтримки ARTEFACT, ми намагалися розставити всі крапки над "i", простежуючи історію Прип'яті до, під час та після аварії. В нас вийшла зворушлива та естетична данина життям, які понівечив вибух».

У кліпі дует Telepopmusik представляє рідкісні кадри з українських архівів, простежуючи історію Прип'яті: від пропагандистської мрії, через вибух на Чорнобильській АЕС і до порожнечі міста Прип’ять сьогодні.

Валерій Коршунов – медіа митець, автор проєкту ARTEFACT: “Ми були з Крістофом в Чорнобилі ще під час першого АРТЕФАКТу у 2018 році, його тоді, як і більшість митців, вразила Зона Відчуження і наш проєкт. І сьогодні мені дуже приємно, що його враження знайшли вихід в новій роботі легендарних Telepopmusik ще й у заглавному треці альбому, першому за 10 років”.

“Ми всі пам'ятаємо Telepopmusik з їх легендарним 'Breathe', в епоху Moby і Massive Attack. Однак, ця нова пісня "Dreams" стала довгоочікуваним сюрпризом. Як і в 2013 році, коли Daft Punk здивував усіх нас своєю піснею «Get Lucky» за участю Найла Роджерса і Фарелла Вільямса, тут є теж саме відчуття. Від прослуховування пісні з'являється стійке розуміння високого рівня професіоналізму артистів і виняткового стандарту якості самого треку. Пісня і звучання дуже актуальні. Ситуація з релізом зрозуміла – це повернення відомої групи з новим прогресивним звучанням. І ми бачимо результат – він вражає!” – Electronic Groove.

Альбом Telepopmusik вийде 25 вересня, тоді як альбом “Звуки Чорнобиля”, у який увійдуть 10 композицій, 6 від українських і 4 від міжнародних артистів, чекаємо наприкінці жовтня 2020 року. В рамках запису альбому «Звуки Чорнобиля» музикантам надається доступ до колекції звуків, які були записані у Зоні Відчуження проєктом ARTEFACT, та проводяться індивідуальні арт резиденції, з відвідуванням Зони відчуження.

Проєкт «Звуки Чорнобиля» реалізується компанією Лавіна Концерт за підтримки Українського Культурного Фонду та за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Національного Музею Чорнобиля, МГО «Центр ПРИПЯТЬ.ком», МГО «Європейський Інститут Чорнобиля» та проєкту ARTEFACT.