Концерт-презентація «EthnoLab» – нового альбому гурту ТаРута – відбувся у дружній, майже сімейній атмосфері, у день релізу на лейблі «Сomp Music/EMI». Жива етнічна лабораторія з душею і характером відіграла двогодинну програму у київському арт-пабі «Бочка» – з потужністю року і мелодійністю етно.

Десять музикантів, скрипка і ксилофон, лірика і перець, елетронні біти і класичне українське жіноче багатоголосся. Не зважаючи на пізню годину, в клубі було багато дітей, які разом із чарівними дівчатами стрибали, танцювали і співали хором. Музикантам було замало сцени і вони грали під нею – в концерті і записі альбому взяли участь піаніст-віртуоз Роман Коляда і гітарист Ростислав Мамадлоіков.

Це був вечір музики поза межами одного жанру, повен оплесків та вигуків, взаємної вдячності і цікавих гостей, серед яких пританцьовув поет Володимир Цибулько і захоплено слухав актор Дмитро Лінартович, виконавець головної ролі у фільмі Михайло Іллєнка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь».

У підтримку альбому вийшов новий кліп режисера Тараса Химича та художника-ілюстратора Юрка Журавля на веснянку ТаРути «Бором-бором» ? казковий, героїчний, напівмальований, в якому добро перемагає зло. Тепер альбом «EthnoLab», результат дворічного експерименту ТаРути, можна придбати у музичних магазинах, мережі книгарень «Є» і на концертах гурту.

ТаРута