З нагоди свого 15-ліття гурт ТАРТАК дав концерт у Львові. 24 лютого у новому концертному залі «Химера», що знаходиться у самому центрі Львова, гурт презентував свій новий альбом «Сімка». На жаль, він ще не записаний, тому купити його чи послухати студійні записи ніде не можна. Але це було додатковим стимулом, щоб прийти на концерт і послухати пісні улюбленого гурту, які ще майже ніхто не чув. Та ще й наживо!

Охочих таки знайшлося багато. Організатор, Святослав, сказав, що у залі було близько 500 людей, так як і планувалося. І хто б там що не говорив про «Химеру», але звук та освітлення були якісними. Так, трохи недопрацювали з гардеробом, трохи сипалася штукатурка зі стелі, але я думаю це не найгірше що може бути. Тим більше, розташування було дуже зручним, не виникало проблем з тим, щоб потрапити на концерт.

Хлопці розпочали з презентації альбому, «Сімка». Сашко Положинський сказав, що спочатку гратимуть нові пісні, а потім вже старіші і всім відомі. А чому? Бо у Тартака класні фани, які «мучаться (через те, що не знають слів пісень), але терплять і ніхто ніде не гуляє», а також пообіцяв, що скоро альбом вийде на диску, відповідно можна буде слухати вдома, вивчити слова і вже активніше підспівувати на наступних концертах. Що стосується самого альбому, то він є сьомим за рахунком і у ньому 12 пісень. Як казав Сашко, більшість з них спокійні та ліричні, але здається це нікому не заважало відриватися і танцювати.

концерт ТАРТАК у Львові

«Я не один» - перша пісня, яку виконав Тартак з альбому «Сімка», за нею послідували «Пісня №1», «Двоє в океані», «Аби тільки». Ожив зал під пісню «Ритмотека» - «Нестримний рух, шалена спека – це ритмотека, це ритмотека» підспівували всі. Потім була пісня «Відчуваю», як виявилося на неї скоро буде кліп. Ну що ж, ми чекаємо. Останньою стала пісня «Найкращий день» і на цьому презентація нового альбому закінчилася.

Треклист альбому «Сімка»:
1. Я Не Один
2. Пісня №1
3. Двоє В Океані
4. Аби Тільки
5. Ритмотека
6. Ілюзія
7. Раб ТБ
8. Як Усі
9. Просто Ніжно Так
10. Їм Було Байдуже
11. Відчуваю
12. Найкращий День

Тартак - Ритмотека, LIVE Львів:

Більше відео з концерту ТАРТАК у Львові на YouTube

Стара програма почалася з альбому «Опір матеріалів» і пісні «Моральний секс». У залі розпочався справжній «кач» - знайомі слова додали ще більше енергії присутнім. Що вже говорити про наступні «Репанк», «Хто ти є?», «Ти подумай» та інших – з кожною знайомою піснею зал загорався ще більше.

Після вже традиційного, як сказав Сашко, запитання «Чи вам весело, Львів?» послідувала пісня «Весело». Ото був справжній вогонь – уявіть собі повнісінький зал, який виспівує «Весело, весело, весело нам»!

До речі, Положинський підготувався до львівського концерту – одягнутий він був у зелено-білу футболку і коли наголосив на цьому, відразу стало зрозуміло хто з присутніх у залі футбольний фан. І що стосується футболок, то на концерті також можна було придбати футболки, які випущені обмеженою кількістю саме до 15-ліття гурту.

Уже звичною стала для Тартак акція «Цінуй свій час». Не знаю з якого міста вона почалася, але десь рік тому Сашко обміняв свій годинник на чийсь з присутніх у залі. Відтоді він робить це на кожному концерті. Годинник, який обміняли у Львові, був привезений з Хмельницького, а наступним містом якому дістанеться обміняний у Львові яскраво салатовий годинник мав стати Івано-Франківськ.

концерт ТАРТАК у Львові альбом Сімка

Після дуже активних «Божевільних танців» і «Хуліганів» хлопці зіграли ліричне «Стільникове кохання» - ліхтарики, запальнички, телефони і підспівування – звична реакція на цю пісню. Потім було представлення групи. Нагадую, якщо хтось не знає: Станіслав Шапаренко – барабани, Дмитро Чуєв – бас гітара, Антон Єгоров – гітара, Андрій Благун – клавіші, бек-вокал, Анрі Мосюковський – фотограф і вокал – всіма улюблений, Сашко Положинський. А також організатор всього дійства, друг гурту – Станіслав Роман.

Знаючи, що без пісень «на біс» хлопців зі сцени ніхто не відпустить, вони дозволили присутнім самим їх вибрати. Першою була весела «Поп корн», а далі патріотичні «Я не хочу», «Лицарський хрест» і «Не кажучи нікому» . На щастя, в Україні ще є герої, на яких хочеться і можна рівнятися. Сашко сподівається, що моральний застій в Україні триватиме ще не довго. Після пісні «Не кажучи нікому», без жодних пояснень і коментарів трикратне «Слава Україні!» від Тартак і звісно ж «Героям Слава!» від залу. Тартак також виконав пісню «Лицарський хрест», на прохання присутніх у залі пластунів. (Нагадаю, ща Сашко Положинський має звання почесного пластуна). І остання пісня «на замовлення», «Це ваше свято», для всіх тих, хто хотів слему та брутальних танців.

фото концерт ТАРТАК у Львові Химера

Якщо просто підбити підсумок вечора, то було більше ніж просто круто! Я думаю, та енергія і той драйв ще на довго залишаться у серцях присутніх на концерті. Кожен отримав свою дозу нової музики, старих добрих пісень, патріотичного духу і просто хорошого настрою. Дякуємо, ТАРТАК!!!

Треклист концерту:
1.-12. Альбом «Сімка»
13. Моральний секс
14. Репанк
15. Хто ти є?
16. Ти подумай
17. 3Dенс
18. Атомна помпа
19. ДжАнгел
20. Буча-чака
21. Ну, пострибай!
22. Весело!
23. Омана
24. Я не знаю
25. Ні, я не ту кохав
26. Хулігани
27. Божевільні танці
28. Стільникове кохання
29. Нашеліто
30. 100%-ний плагіат

Пісні «на біс»:
31. Поп корн
32. Я не хочу
33. Лицарський хрест
34. Не кажучи нікому
35. Це ваше свято

Автор: Роксолана Юсипчук
Фото: Андрій Хомюк

Більше фото, концерт ТАРТАК у Львові, «Химера»:

Також цікаво:
Драйвовий День народження Тартак (Київ, грудень 2011)
Куди там AC/DC, коли Тартак в «44» (Київ, клуб 44, лютий 2011)
Сашко Положинський влаштував дискотеку (Київ, Sullivan Room, жовтень 2010)

Лайкаємо та розповідаємо друзям!