Один з улюблених фестивалів українців Sziget здобув нагороду в номінації «Кращий європейський лайн-ап» («Best European Line-Up») премії European Festival Awards, вручення якої відбулося днями в Гронінгені.

За Sziget як переможця однієї з двох найвагоміших номінацій EFA було віддано більшість з 800 000 голосів фестивальних фанів з 50 різних європейських країн. У попередні роки Sziget двічі був коронований як «Кращий великий фестиваль Європи». Визнання ж фестивалю цього року стало кращим поясненням, чому сігетці з усього світу так поспішають купити квитки ще до оголошення лайн-апу (в першу добу зі старту продажу абонементів на Sziget 2016 було придбано 25% всіх квитків). Більше 400 000 любителів активного літнього відпочинку, яких щороку приваблює Sziget, переконані, що фестиваль запропонує не тільки кращий лайн-ап, а й калейдоскоп незліченних розваг протягом семи фестивальних днів, даруючи досвід різнопланової пригоди.

Цьогорічний European Festival Awards став особливо успішним для Sziget Cultural Management. Окрім Sziget компанія проводить ще кілька літніх фестивалів і всі з них поступово здобувають палке міжнародне визнання. Так поряд з успіхом Sziget ще один фестиваль компанії – Telekom VOLT – отримав свою першу міжнародну нагороду і був визнаний «Кращим середнім фестивалем в Європі» («Best Medium-Sized Festival in Europe»). Telekom VOLT проходить всередині липня в красивому місті Шопрон, залучаючи близько 110 000 відвідувачів щороку і фокусуючись на різних музичних жанрах. Завдяки своїй сімейній затишній атмосфері і дивовижній природі навколо, VOLT є одним з улюблених фестивалів в Угорщині.

24-й Sziget, лідер музичних і арт-фестивалів Європи, відбудеться 10-17 серпня 2016 року на Острові Свободи в Будапешті.

Перелік артистів фестивалю з кращим лайн-апом – Sigúr Ros, Bring Me The Horizon, John Newman, Kodaline, M83, MØ, Naughty Boy, Parov Stelar, Bastille, Bloc Party, CHVRCHES, Nicky Romero, Sum 41 – скоро доповниться новими захопливими іменами.

А всім дизайнерам, художникам, скульпторам та архітекторам нагадаємо, що триває тендер Sziget 2016 на створення інсталяцій Art Of Freedom із загальним бюджетом 120 000 євро. Дедлайн подачі заявок – 15 лютого 2016 року. Одними з переможців тендеру минулого року стали українці LightMyFire.