Sziget 2018 об’єднав під гаслом Love Revolution 565 000 фанів більш ніж 100 різних національностей. Один із 5 наймасштабніших фестивалів світу відбувся у Будапешті з насиченою тижневою програмою із майже 600 концертів, з численними шоу, виставами, арт-заходами і перформенсами на 60 локаціях Острова Свободи.

Sziget відвідало близько 1600 українців, що також стало рекордом. Найбільше денних квитків українці придбали на останній день фестивалю 14 серпня з хедлайнером Arctic Monkeys. Інші дні також закривали одні з найактуальніших артистів у світі – Kendrick Lamar, Gorillaz, Lana Del Rey, Mumford & Sons, Dua Lipa і Kygо, а на 3 дні фестивалю чекав солд-аут.

Tamás Kádár (CEO Sziget Festival): “Sziget – дійсно унікальний фестиваль на планеті. Ми пишаємося тим, що так багато людей з усього світу приєдналося до нас тут, у серці Будапешта – як гості, так і артисти, які приїхали дати більше 1000 виступів протягом тижня. ДНК фестивалю – відкритість, любов і повагу – можна було відчути на кожній сцені, в кожному перформансі і в кожному сігетці. Ми продовжуємо наш шлях з Love Revolution!”

Лайн-ап Sziget 2018 було сформовано на всі смаки, з яскравими, самобутніми артистами, вартих того, щоб згадати хоча б декого з них.

Цілим хором бек-вокалістів Gorillaz додали у пісні новий елемент, міксуючи свою класику з новим матеріалом. Seasick Steve запалив публіку власним DIY блюзом, а Cigarettes After Sex зачарували своїм ambient pop. Всеамериканська б’юті-королева Lana Del Rey трепетно спілкувалася з фанами, спускаючись зі сцени. А Mumford & Sons пристрасно виконали свої найвідоміші пісні і презентували три нові. Після шоу вони поділилися емоційним постом в Instagram: “Минулої ночі все було ніби сон. Дякуємо Sziget. Дякуємо всім, хто прийшов розділити цей момент з нами. Ми любимо те, що робимо і дуже вдячні.”

The Kooks також дякували фестивалю і фанам: “Sziget був шаленим часом для нас. Дякуємо вам за те, що зробили це можливим!”. Дуже тепло зустрічали Bastille, Everything Everything і Sofi Tukker, яка перетворила тент А38 на величезний танцпол. Великі натовпи шанувальників на A38 Stage зібрали і британці Slaves та Wolf Alice. Liam Gallagher зіграв сет нон-стоп хітів, а King Gizzard & The Lizard Wizard пригостили дозою psychedelic rock. Dua Lipa сказала після свого виступу: “Моє перше велике фестивальне хедлайнерське шоу. Абсолютна мрія! Дуже люблю вас усіх за вчорашню ніч... Життя – божевільна річ.”

Нью-Йоркські рокери Goo Goo Dolls зробили ефектну енергетичну ін’єкцію, а Little Dragon і Nick Murphy (FKA Chet Faker) гіпнотизували trip-hop вайбом. Kygo подарував візуальне шоу і ейфорійні танцювальні мелодії, а Shawn Mendes написав наступного ранку: “Моє серце вибухнуло минулої ночі! Дякую, Sziget!». Lewis Capaldi і Nothing But Thieves показали одних з найкращих вокалістів сучасної музики, а феєричні хедлайнери Sziget Arctic Monkeys довели, що вони досі – найкращий рок-гурт у світі.

На одній з головних сцен Sziget – World Music Stage – виступив український гурт Onuka, відомий тепер і далеко за межами нашої країни. На Europe Stage зіграли одні зі своїх найкращих концертів культові 5’nizza та переможці премії APPS Music & SZIGET: Awards 2018 – гурт Kadnay. Чимало українців зібрали концерти популярних, улюблених і майже “наших” Gogol Bordello, які відкривали останній день на Main Stage, та хедлайнерів одного з днів на Europe Stage – литовського electrofashion-дуету Beissoul & Einius.

Острів Свободи був прикрашений інсталяціями, світловими скульптурами і унікальними арт-проектами. Сігетці насолоджувалися перформенсами на локації Cirque du Sziget і на легендарній Magic Mirror, де щовечора з аншлагом виступали FAMEfatale, проходили комедійні шоу і кінопокази. Насичена немузична програма Sziget та інтернаціональна публіка вкотре зробили його найрізнобарвнішим європейським фестивалем. Фарб додала і заключна вечірка elrow у надзвичайному фентезійному дизайні з прекрасною музичною селекцією.

Sziget цього року зробив ще більш відчутний внесок у зменшення негативного впливу на оточуюче середовище. Завдяки стаканам багаторазового використання, еко-кемпінгу, центрам прийому сміття для переробки і акції проти пластикових трубочок «Don’t Suck» еко-відбиток фестивалю відчутно зменшився і глобальна ціль еко-свідомого розвитку стала реальною як ніколи.

Sziget повертається 7-13 серпня 2019-го року. Перший хедлайнер нового Sziget буде оголошений вже у вересні, а 1 жовтня почнеться продаж квитків, з акцією для ранніх пташок у найперші 24 години.