Другим синглом Us, представленим на суд українських слухачів, став тонкий, ліричний трек «Pastime», записаний спільно з Мар'яною Головко, джазовою співачкою і ведучою «Радіо Аристократи».

Us: «У цієї пісні незвичайна історія – той самий випадок, коли зійшлися всі зірки, і прийшло ненавмисне щастя. Трек спочатку писався на замовлення, але в підсумку виявилося, що «така корова потрібна самому». Текст до нього писала наша колега по студії, продюсер Таня Шевчук».

У Pastime чуттєвий вокал Мар'яни ніби «виростає» з музики і вступає з голосом Макса Смоголя в ідеальний ліричний діалог, в якому – сни, метелики і пошуки себе. А виною всьому – великий казахський магазин...

Найближчий «живий» виступ Us відбудеться 10 квітня 2015 в клубі Sentrum, де група буде особливим гостем київського концерту легендарного шведського романтика Джей-Джей Йохансона (Jay-Jay Johanson). Разом з групою на сцену вийдуть артисти, які надихали Us і брали участь у створенні деяких треків. Серед них: Мар'яна Головко, Dima Kelly і Jerry Nolan. Також виступ Us буде підтримувати VJ-сет від Артема Плужарова. Глядачі концерту обов'язково зможуть почути і пісню «Pastime».

Біля витоків створення групи Us стоять три людини – Іван Розін, Макс Смоголь і Олег Тарасенко. Робота над проектом почалася ще в 2013 році, і в даний момент музиканти готові пред'явити перші плоди своєї творчості слухачам. Ваня, Макс і Олег мають за плечима досвід в українському шоу-бізнесі і грають разом близько десяти років. За цей час їх навички опрацьовувалися, а смаки трансформувалися під впливом один одного. Суть Us – це експерименти з музичними стилями і природою звуку – електронного і живого, а також дослідження можливостей голосу як інструменту. Всі треки і аранжування до них музиканти створюють разом, спільно «приручаючи» cінтезатори, контролери та інше залізо. У що виллються ці досліди, музиканти прогнозувати не беруться. За їх словами, вони йдуть за музикою.

Pastime
Музика - Макс Смоголь Іван Розін
Текст - Таня Шевчук

Above the flame
We’ll make a ride
I just can take
To see you cry

Like a butterfly
Without a sky.
We’ll make a ride
Just to recognize
That all we need
Is just Inside

And never know
That you’re the one
I know you hold the sky
Insight your lovely eyes
I know you’ll never lie

And new world
Greats you with a genius laughing’
Just try a new sense
And when you catch first cloud
You can’t stay half-hearted
Can’t turn back home
Never be the same

with bated breath
they watch you shine
I stay behind
with you in line
they'll never guess
who is the guest

you spin around
and round the crowd
and lose your head
while falling down
have you forget
the One who set
the fire?

концерт Us