25 лютого 2013 року в португальському місті Порту стартує 33-й міжнародний кінофестиваль «Фанташпорту». В конкурсній програмі фестивалю «Тиждень Режисерів» відбудеться світова прем’єра фільму українського режисера Ігоря Подольчака «Delirium».

У конкурсній програмі фестивалю «сусідами» Ігоря Подольчака будуть такі корифеї світового кінематографу, як Такасі Мііке та Кім Кі Дук.

«Фанташпорту» — незвичайний кінофестиваль. Щороку на нього стікаються фанати дивного і незвичного кіно. Свого часу на «Фанташпорту» були показані «Дзеркало» Тарковського, «Сканери» Кроненберга, «Лабіринт фавна» Гільєрмо дель Торо, «Куб» Вінченцо Наталі та «Сука-любов» Інарріту, а в категорії «Кращий режисер» нагороди отримали Ларс фон Трієр, Педро Альмодовар і Дені Бойл.

Фільм Ігоря Подольчака ідеально вписується до фестивальної ідеї «дивного кіно». В «Delirium» є і детективна інтрига, і лабіринти незвичайного будинку, і загадкові смерті та суміжні стани свідомості.

Попередній фільм Подольчака «Las Meninas» також був відзначений увагою міжнародних кінофестивалів — його світова прем'єра відбулась у конкурсній програмі Роттердамського кінофестивалю - одного з провідних кінофорумів світу. Після цього фільм взяв участь ще в 10-ти конкурсних і 18-ти офіційних програмах кінофестивалів по всьому світу. У рейтингу «Підсумки українського кінопроцесу — 2011», проведеного Бюро української кіножурналістики та Національною спілкою кінематографістів України, фільм «Las Meninas» увійшов до двадцятки «Кращі українські фільми 1992 — 2011 років».

DeliriumМожна бути впевненим у тому, що після світової прем'єри нового фільму Подольчака на «Фанташпорту», «Delirium» не менш активно, ніж попередній фільм режисера почне свою «одіссею» іншими кінофестивалями, інтегруючи сучасне українське кіно до світового культурного процесу.

33-й міжнародний кінофестиваль «Фанташпорту» пройде з 25 лютого по 10 березня 2013 року в місті Порту, Португалія.

Творча група та актори:
Сценарист, режисер, продюсер: Ігор Подольчак
Сценарій за мотивами повісті Дмитра Бєлянського «Індуктор».
Продюсери: Ігор Дюрич, Тамара Подольчак, Лілія Млинарич
Оператор-постановник: Микола Єфименко
Художник-постановник: Світлана Макаренко
Композитор: Олександр Щетинський
Звукорежисер: Мирослав Кувалдін
Актори: Володимир Химяк, Леся Войневич, Петро Рибка, Ольга Горбач, Ольга Бакус, Іван Костенко, Василь Костенко