Років 7 тому в мої руки випадково потрапив диск цих австралійців – Dressed up as Life, і я його заслухала до дірок. І от вчора, Sick Puppies відвідали Київ в рамках туру на підтримку їх нового альбому Connection.

На фоні відміни концертів The Baseballs, Depeche Mode і багатьох інших артистів, австралійці, не зважаючи на відстань і політичні негаразди в країні, приїхали до Києва і відіграли насправді душевний концерт в столичному Sentrum.

Розігрівали Sick Puppies, гурт Grandees – ці ж хлопці свого часу виступали перед Thousand Foot Krutch. Росіяни виступили сильно, розшевеливши натовп, зіграли як старі пісні, так і нові.

Трохи згодом, на сцену вийшов Женя Галич, вокаліст O.TORVALD, котрий відробляв проспорені Шиму 200 баксів, представляючи групу на сцені. Він попросив усіх відірватися якомога сильніше і співати якомога голосніше, аби показати, що кількість глядачів не важлива, порівняно з якістю.

Sick Puppies

Вся «прелесть» вчорашнього концерту була саме в тому, що людей було не багато, це і дозволило гурту вести прямий діалог і встановити сильний зв'язок з аудиторією. Почавши виступ з двох нових пісень і розбавивши їх сильною «Cancer», гурт перейшов до більш ліричної пісні – «Odd One», Емма представила її «як пісню про ті почуття, які кожен з нас колись відчував».

Далі подяка від Шима щодо поширення відео «All The Same», котре свого часу вивело гурт на хвилю популярності і допомогло продовжити своє існування.

Sick Puppies фото

«Riptide», почала потихеньку зводити з розуму фанатів, своїм басовим ходом, барабанами та й взагалі, перевела концерт на новий рівень. Той, хто до цього не почав стрибати і трусити головою, почав саме під час цієї пісні.

Переспівування «Kicking! Screaming!» між Шимом і залом - «My World», далі більш повільна «Maybe» і такий собі наголос на вчорашньому вечорі – «Pitiful»:

«And I'll try every drug I find,
Except maybe heroin and cyanide,
But theres a reason I just can't afford it yet.
Oh, its just another overdose»

«Ми чули, що багато гуртів відмінили свої шоу в Україні, це їх проблеми, адже вони пропустили найкращий вечір в їхньому житті». – сказав Шим, - «ви готові до рок-н-роллу? Тоді отримуйте!». Після чого послідувала одна з найбільш важких їх пісень – «War».

Речитативна «Gunfight» - цілковито показала всі плюси невеликої кількості народу. Шим попросив усіх підійти якомога ближче до сцени, покласти руки на плечі тієї людини, яка стояла попереду і коли він подасть знак, стрибати як навіжені. Колективний рахунок «1, 2! 1, 2, 3, 4!» і кінцівка пісні перейшла в повноцінний джем.

Sick Puppies фото

«Приєднуйтесь, будьте готові втратити голову від наступної пісні.» - відрив під «You’re Going Down». «Через п’ять хвилин зустрічаємося біля столу, де продається мерч, ніхто не вийде з цього залу, поки я не потисну йому руку чи поки нас не виставлять з цього клубу!». Несподіваний crowdsurfing, коли Шим не втримався на краю сцени, а натовп підхопив його на руки.

«Підійдіть ближче! І прокричіть в останнє: «Sick Puppies! Sick Puppies! Sick Puppies!»» - поклон. І через п’ять хвилин, гурт сидів за столом, де продавали мерч, підписував квитки, тиснув руки і дякував усім хто прийшов. Цивілізована черга, потиск руки, просте «Thank you» замість тисячі слів.

Ось такий вечір.

Сетліст:
1. Die to Save You
2. Cancer
3. There's No Going Back
4. Odd One
5. All the Same
6. Riptide
7. My World
8. Maybe
9. Pitiful
10. Nothing Really Matters
11. War
12. Gunfight
13. You're Going Down

Звіт та фото: Варбан Анастасія

Більше фото, концерт Sick Puppies в Києві: