Чи доводилося вам бачити концерт у супроводі акустичної гітари, що зібрав майже таку ж кількість присутніх як і звичайний виступ рок-гурту? А от 29 липня багатьом відвідувачам Roof пощастило це не тільки побачити, але й відчути.

В рамках українського туру відбувся останній концерт Postman у Києві. Для тих, хто знайомиться з цим ім’ям вперше: Postman – сольний проект вокаліста та гітариста гурту 5Vymir Костянтина Почтаря.

Виступ розпочався рівно у призначений час кавер-версією пісні «Ninetimes blue» Майкла Несміта. Народу почало збиратися все більше; підтримати Postman прийшли друзі,знайомі, колеги з 5 Vymir та просто слухачі, що познайомилися з його творчістю зовсім нещодавно. Звучали композиції з дебютної пластинки «Context» під живий акомпанемент скрипальки Moe Nagasi. Перероблена під гітару «This must be the place» від Talking Heads, пісня Боба Ділана «Mama you`ve been on my mind» та деякі роботи з міні-альбому «Бали і Кораблі» (2015). Всюди відчувалася тепла та мрійлива атмосфера літнього вечора. Навіть на не дуже веселих треках з облич людей та виступаючого не сходили посмішки.

Зі сцени часто можна було почути купу історій з туру: про медіатори, запахи, трохи дивних людей і погоду. «Сотні різних слів» довершилася закінченням відомої «Don`t look back in anger» британців Oasis. На словах «Але я хотів би побачити світ крізь твої окуляри» singer-songwriter вже був в окулярах людини, що насолоджувалася виступом недалеко від сцени.

Під кінець, несподівано для кожного, на майданчик був запрошений Вадік Лазарєв – клавішник гурту 5 Vymir для виконання пісні «Холод у волосі». Як і на концертах всі підхопили останні рядки «Гілками дерев…». Фіналом цього вечора стала композиція миру і любові Джона Леннона «Imagine».

Так завершилася перша частина туру Postman, що охопила міста Західної та Східної України. Вже скоро літній «Context» зігріватиме своїм теплом і європейську публіку.

Автор: Жанна Павлова