8 лютого 2014 о 20:00 в студії йоги «Vedalife» відбудеться вечір поезії Мідної «Попіл і сніг» за мотивами однойменного фільму-медитації Грегорі Колберта.

Відео у сепії, музика пустель, короткі роздуми невидимого мандрівника із голосом Морфеуса із «Матриці» – Лоуренса Фішберна, жива поезія українською про віру і чистоту. Щоб у цьому спогляданні набратися світла. Щоб у нерухомості і тиші зосередитися на головному. Щоб, торкнувшись коріння людства і серця природи, знайти себе і рушити далі – будувати світ, у якому стираються перепони між людиною і природою. У ньому ми – єдине ціле. У ньому ми в одному океані життя.

Приходьте дихати у ритмі «Ashes and Snow» – одного з найвеличніших творінь Людини, символу тиші і зосередженості, краси у мовчанні, проекту тривалістю в життя, фільму, що абсолютно поза часом. З молитвою про кожну краплю.

«The whales do not sing because they have an answer. They sing because they have a song.» Gregory Colbert, «Ashes and Snow: A Novel in Letters» Унікальний проект «Попіл і сніг» («Ashes and Snow») народився навесні 2005 року у результаті 13-річної одіссеї невідомого до цього канадійського фотографа Грегорі Колберта, в якому фото виступає лише частиною грандіозного задуму.

Він здійснив десятки експедицій у Індію, Бірму, Шрі-Ланку, Єгипет, Ефіопію, Кенію, Намібію, на острови Тонга, в Домінікану і Антарктику, у найвіддаленіші куточки нашої планети, де проводив відео- і фотозйомку спілкування людей з тваринами. Знімав під водою, в пустелі, вичікував для цього біологічно сприятливі моменти в циклах життя 130 окремих тварин: китів, кашалотів, ламантинів, індійських журавлів, королівських орлів, кречетів, рябих птахів-носорогів, гепардів, леопардів, африканських диких собак, каракалів, бабуїнів, антилоп канна, сурікатів, гібонів, орангутангів, солоноводних крокодилів, рисів, священних ібісів і, звісно, слонів. Його акторами і моделями були бірманські монахи, транс-тонцюристи, бушмени, люди з племені Сан та інших екзотичних племен, що мешкають в усіх кінцях світу.

В проект «Попіл і сніг» увійшли фітозображення (виконані на японському папері ручної роботи за допомогою воскового методу гарячими розплавленими фарбами), висотою до 3-х метрів кожне; фільм тривалістю в годину, знятий на 35-ти міліметрову плівку і два короткометражні фільми у стилі хайку; роман у листах від імені мандрівника своїй жінці, уривки з якого звучать у фільмі, де назва проекту відкривається в останньому 365-му листі.

Експозиція фотографій проекту є безпрецедентною за своїми масштабами, однією з найбільших виставок робіт одного автора в історії Європи і найпопулярнішою у світі прижиттєвою експозицією робіт митця. Вона подорожує світом у спеціально створеному спорудженні «Nomadic Museum» у 12600 квадратних метрів, яку вже відвідало понад 10 мільйонів людей.

Фільм «Попіл і сніг» виступає швидше поетичною оповіддю, ніж документальною картиною, швидше сюрреалістичним поглядом, що відображає не реальний, а внутрішній світ свого творця.

Ролик про проект Грегорі Колберта «Ashes and Snow»:

Вхід: 30 грн.
Реєстрація (через малу кількість місць): midna.ua@gmail.com
Адреса: м. Київ, вул. О. Гончара 90/92 (поряд із цирком і театром «Браво»)

ПОПІЛ І СНІГ