2 квітня 2014, у середу, в рамках літературно-мистецького фестивалю «КобзарТ» в
галереї «Лавра» відбудеться вечір поезії «Озеленення території». Молоді актори – Наталка Костенко, Роберт Фельдман, Валентин Касьян, Юлія Єфименко, Антон Литвинов, Ольга Трубецька – читатимуть твори молодих поетів: Мідної, Зази Пауалішвілі, Василя Карп’юка, Богдана-Олега Горобчук, Михайла Жаржайла, Лесика Панасюка. Поетичний перфоманс доповнить жива фортепіанна музика і відео-арт від Ігоря Цикури (студія «Антресоля»).

Минулої весни цей захід відбувся вперше, передуючи пробудженню природи і відкриттю нового арт-простору. Сьогодні він набуває нових смислів. Тепер «Озеленення території» ? не просто символ приходу весни, свято молодості, оновлення, пошуку себе і духовного розвитку. Це оновлення і озеленення нашої країни. Це прагнення, віра і позиція молодих українців – творчих, мислячих, вільних духом, символу нового часу і нового рівня самосвідомості.

Яке наше майбутнє? Як звучить творчість, пронизана безперервністю і рухом, коли світ як ніколи відкритий і повний можливостей проявити себе, змінити себе? Яка насправді наша територія, наша рідна земля, наша країна? Вона зеленіє після довгої багаторічної зими. І сила цього молодого життя здатна рухати скелі.

Адреса: м. Київ, ст.м. Арсенальна, вул. Лаврська, 1, галерея «Лавра»

Озеленення території