Відбувся фінал конкурсу серед українських гуртів від Sziget Festival Україна і туристичного оператора «Богемія Сервіс». Переможцем, який представить Україну на Sziget 2015 поруч з унікальними і колоритними ДахаБраха став витончений і атмосферний folktronic-гурт ONUKA. В цей самий час почалося голосування за гурти з усього світу для виступу на популярному акустичному майданчику Sziget – Campfire, до якого потрапило 7 українських артистів, а цирк Cirque du Sziget оголосив свою програму!

Гурт-переможець конкурсу серед українських гуртів від Sziget Festival Україна був обраний в кілька етапів голосувань фанів і музичних експертів на сайті http://sziget.comma.com.ua/ та у фіналі конкурсу в клубі Sentrum. Концерт-фінал зібрав близько 1000 меломанів, які побачили виступи 9 фіналістів: AtmAsfera, The Substanse, Epolets, Anna-Maria, ONUKA, Atomic Simao, Brunettes Shoot Blondes, Tape Flakes і The Maneken. За результатами голосування наприкінці концерту 4 голоси остаточного вибору журі отримала ONUKA, 2 голоси – Brunettes Shoot Blondes, 2 – The Maneken, 2 – Atomic Simao і 2 – Tape Flakes. 12-м музичним експертом у складі журі, який зробив свій вибір попередньо, став відомий у світі угорський електронний музикант, композитор і саундпродюсер, «угорський Моцарт» і піонер руху даунтемпо – Yonderboi. Переможець – гурт ONUKA – виступить на Sziget Europe Stage 11 серпня 2015 року у складі міжнародної програми YourOpen Talent Festival.

ONUKA

Крім того, у фіналі конкурсу креативні партнери Sziget Festival Україна вручили свої подарунки кільком фіналістам, які сподобалися їм найбільше: Brunettes Shoot Blondes отримали атмосферний відео-запис лайву в студії «ШООМ» і відео-запис акустичного виступу від «ЖИВЯКОМ», Epolets – професійну фотосесію від Діми Коміссаренко, автора фешн-проектів і фотографій для Playboy, Mary Claire, Vogue Italia і Vogue Україна, Tape Flakes – сертифікати від магазину одягу танцювальної студії D-Side, а всі гурти – сертифікати від найкрупнішого в Україні дистриб’ютора всесвітньо-відомих брендів і мережі музичних магазинів «РеалМюзік».

7 українських гуртів у відборі Campfire

Почалося голосування за учасників відбору популярної локації Sziget – Campfire, головної ватри Острова Свободи. Цього року на ній знову зберуться вуличні музиканти, акустичні дуети і тріо і кавер-майстри, які вміють створювати традиційний настрій навколо палаючого вогнища серед дружно співаючих сігетців!

Гарна новина – до відбору Campfire потрапило 7 українських артистів! Bedzvin, SWEETLO, Golden Brown, Skystation, Stas Derkach & Bohdan Matviychuk, BreeMarlou і The Same Toy змагатимуться за можливість заспівати в затишному чарівному місці на одному з найбільших фестивалів світу і «Кращому великому фестивалі Європи». Sziget Festival Україна запрошує кожного підтримати українських артистів і голосувати за них на сайті http://campfire.szigetfestival.com.ua/ votes до 29 травня! Sziget дарує українським музикантам ще одну можливість виступити і незабутньо відпочити на Острові Свободи!

Cirque du Sziget

Sziget – набагато більше, ніж просто музичний фестиваль, тому Cirque du Sziget, який мав величезний успіх минулого року, відтепер став обов'язковим для відвідування для кожного сігетця. У його програмі 2015 року на глядачів чекатиме чарівний «новий цирк» у виступах міжнародних циркових труп Akoreacro (Франція), Cirk La Putyka (Чехія), ManoAmano (Аргентина), а також нової угорської циркової компанії Grotesque Gymnastics. Перформанси відбудуться 11-16 серпня на сцені у великому цирковому шатрі, встановленому спеціально з цієї нагоди, місткістю більше 500 людей. Починатимуть програму ManoAmano зі своїми цирковими шедеврами на відкритому повітрі – щодня з вівторка 11 серпня. Їх виступи продовжать денні вистави угорського цирку Grotesque Gymnastics, починаючи з середи. Кожен день буде наповнений веселими виступами у виконанні Akoreacro, які продовжуватиме шоу Cirk La Putyka на початку вечора, створене спеціальною для Sziget.

Akoreacro виступають вже більше 8 років по всьому світу, поєднуючи гумор з дивовижними цирковими трюками, що гарантує високоякісну розвагу для всіх. З новим проектом «Klaxon» Akoreacro з 11 артистів (6 акробатів та 5 музикантів) буде виступати щодня об 11:00 з 12 по 16 серпня.

Cirk La Putyka – це «новий сучасний цирк», в якому тема та ідея історій, яку він розповідає, не менш важлива за акробатичні трюки, танці і лялькове шоу. Представник міжнародної циркової сцени, талановита трупа з Праги, приголомшить своєю візуальною поезією і фізичною комедією. Щодня з 12 по 16 серпня о 18:00 вона представлятиме «Best Of Cirk La Putyka» – захопливу комбінацію 7 вистав зі свого репертуару.

Grotesque Gymnastics – одні з небагатьох прикладів «нового цирку» в Угорщині, які створюють цирк у формі танцю. Кожного дня з 12 по 16 серпня о 15:00 вони виступатимуть зі своєю новою програмою «Apt. 14», в якій танцюристи і акробати поєднують елементи сучасного танцю, фізичного театру та акробатики на жердинах і повітряних полотнах.

Між кожними виставами на сцені, поза цирковим шатром з 11 по 16 серпня будуть виступати колективи з Аргентини: незалежна циркова компанія ManoAmano, створена у 2010 році, Manic Freak, Muruya і Tony Fratello, які також є організаторами фестивалю Hazmereir в Аргентині. Разом вони стали добре відомими у світі завдяки захоплюючій і унікальній акробатиці.