Легендарний фестиваль Sziget 2017 починається з першим кроком на міст K-bridge, прикрашений вітаннями різними мовами світу – головний вхід на Острів Свободи, музики, розваг і цілодобових вечірок. Близько півмільйона сігетців з більш ніж 100 країн щороку урочисто проходять через цей міст і опиняються у кращому літі свого життя.

Але справжні пригоди починаються ще в дорозі, і часом для цього достатньо лише двох коліс! Цього літа компанія Pridebikes прокладає новий маршрут на Sziget і пропонує подолати шлях до фестивалю разом.

3-го серпня зі Львова стартуватиме велопробіг Pride Sziget Trip. Перший в історії "двоколісної" України музичний веломарафон матиме на меті дістатися фестивалю Sziget в Будапешті в його перший день, 9-го серпня.

На своєму шляху колона велосипедистів завітає у Стрий, подолає гірський перевал, ночуватиме у Міжгір’ї, зупиниться у Хусті, в мальовничих угорських Ньїредьгаза та старому середньовічному Егері. На їхньому шляху буде виноробний Токай та національний парк Бюкк з печерами і термальними джерелами. Пересуваючись на велосипедах неголовними дорогами – маршрутом, який не пропонують туристичні фірми і яким мандрівники навряд чи коли-небудь поїдуть самостійно – сігетці зможуть відчути весь угорський колорит, скуштувати угорську кухню та оцінити красу країни. Свобода руху, велика компанія однодумців та передчуття наближення найочікуванішого тижня року зроблять дорогу на Sziget незабутньою.

«В Україні велокультура стрімко набирає популярність, але люди бояться вирушати у велоподорожі, хоча це обіцяє набагато більше вражень, ніж лежання на пляжі. Різні велопробіги і навіть велодні існують, а ось так, щоб поєднати це з якоюсь музичною подією – не чув. З цим, мені здається, у нас в країні велика прогалина,» –розповідає організатор Pride Sziget Trip Юрій Саприкін. – «Тому, якщо все пройде успішно, в наступному році обов'язково зробимо щось ще. Особисто для мене це четвертий Sziget, і вже після першої поїздки я зрозумів, що буду приїжджати туди знову і знову.»

Всі, хто бажає потрапити на один із кращих фестивалів Європи і відчуває себе здатними подолати на велосипеді дистанцію у 700 кілометрів, можуть долучитися до цієї пригоди. Для цього потрібно заповнити форму реєстрації (goo.gl/Fm1BW7) з кількома запитаннями про велосипед та іншими даними учасника. За пригодами мандрівників можна буде слідкувати на сторінці Pridebikes у Facebook, де жоден день подорожі не залишиться без уваги.

Абонементи на Sziget, в тому числі 3-денні квитки #hellohungary для тих, хто планує провести вікенд у Будапешті, доступні на сайті фестивалю.