Morcheeba зіграють грандіозний концерт з піснями зі свого нового альбому Blaze Away на Джаз Коктебель 2018 в серпні в Чорноморську

Майже весь 2018 рік у Morcheeba вже розписаний. "Ми граємо вже 20 років, але ніколи світове турне ще ніколи не було таким довгим," - говорить вокалістка Скай Едвардс. Міжнародний успіх Morcheeba цілком зрозумілий. Вони були однією з перших західних груп, що поїхали в тур до Китаю. Їхній незвичайний саунд швидко перейшов усі можливі межі з тих пір, як лондонська група в середині 90-х з'явилася на тріп-хоп горизонті, а назва Morcheeba швидко стала знайомою кожному.

Blaze Away - дев'ятий альбом, наповнений оптимізмом, - позначає новий початок
і повернення до безтурботного змішання жанрів - як в минулі часи. Ці 10 незвичайних пісень складалися без будь-яких шаблонів і обмежень за стилем, без певних тем або правил, які потрібно порушувати.

Мульти-інструменталіст і продюсер дуету Росс Годфрі розповідає: "Ми повернулися до натхнення ранніх альбомів Morcheeba - блюзу 50-х, психоделічного року 60-х і даб-реггі 70-х, електроніки 80-х і хіп-хопу 90-х. Багато вокальних партій Скай ми записали на живих виступах, часто одним дублем. Два трека написані французькою. Всі гості та колаборації альбому були незапланованими. Якщо ми зустрічали когось цікавого, з ким нам хотілося попрацювати, ми його запрошували".

Morcheeba зустріли репера Roots Manuva на фестивалі в Москві. "Ми були на бекстейджі, досить п'яні," згадує Росс. "Він крутий артист і людина, я запросив його зайти до мене в студію, коли ми всі повернемося до Лондона. Я надіслав йому біт і риф для пісні Blaze Away, він написав текст, а потім загубив його. За півгодини до початку запису він написав новий текст, який повністю змінив динаміку альбому ".

Ще одним поворотним моментом стала співпраця з французькою зіркою Бенжаменом Бьоле, що заспівав в дуеті зі Скай чуттєву Paris-sur-Mer. "У нас дуже багато шанувальників у Франції, і ми обговорювали можливість записати французький дует," говорить Росс. "Моя дружина Аманда - француженка, і якось увечері ми сиділи вдома, пили коктейлі і слухали музику, і я запитав її, хто зараз грає в стилі Сержа Генсбура. Вона запропонувала Бенжамена, включила мені його музику, і мені сподобалося. Через кілька днів ми зі Скай були в Парижі. Бенжамен прийшов до студії, скрутив косяк, написав текст менше, ніж за годину, і навчив Скай співати його французькою".

"Ця пісня - потік свідомості, - сміється Скай, - це фантазія про Париж як про магічне місце на пляжі і в горах. Вона прекрасно показує ексцентричність Бенжамена. "

Однією з останніх пісень альбому була написана сенсаційна It's Summertime. Більшу частину тексту для неї написав Курт Вагнер з Lambchop. "У нас була ця літня пісня, але ми не знали, що з нею робити. Тому ми зв'язалися з нашим другом Куртом, який якраз сідав в літак в Барселоні, "розповідає Росс. "Він попросив надіслати йому трек відразу, щоб він міг попрацювати над ним в літаку. До того час, як літак сів в Нешвіллі, Курт написав текст. Це позитивна пісня про оптимізм і подоланні перешкод, яка перегукується з усім альбомом".В It's Summertime чутно знакову психоделічну гітару Росса.

Брат Росса Пол пішов, щоб працювати над іншими проектами, але Morcheeba залишилася сімейною справою. На барабанах грає 21-річний син Скай Джега; її чоловік Стів Гордон повернувся в групу басистом, а дочка Скай модель Кікі співає на бек-вокалі у баладі Sweet L.A., натхненній трагічними транс-атлантичними відносинами. Сімейну атмосферу доповнює група мідних духових Zion Train, гостей в чарівному треку Love Dub. Колись вони були друзями Morcheeba по лейблу і грали на їхньому знаковому альбомі 90-х Big Calm.

"Те, що хлопці грали на духових - це така ностальгія," говорить Росс. "Записувати з ними цей трек було дуже весело. Morcheeba давно не робила даб - чомусь ми самі собі заборонили грати реггі. Але на цей раз все дозволено. Love Dub - відмінний приклад. Це послання світу, послання любові і зцілення, це заклик об'єднатися проти Трампів цього світу. Morcheeba завжди вбирала різні культури. Ми пишаємося тим, що ми - люди світу, як ми пишаємося тим, що ми британці".

Уже в серпні, у моря, під теплим небом, грандіозне шоу від Morcheeba на Koktebel Jazz Festival 2018 у Чорноморську!