Щоб говорити про мініальбом "Вітер дужчає" і взагалі про музику Юра Самовілов. Гуртом, необхідно зрозуміти, що ж таке є #introfolk. Наша творчість є цілком залежною. На неї впливають культурна спадщина нашого народу та його звичаї, наша історія і наше майбутнє. Навіть погода. Для нас - це і є фольк. Те, як все це відбивається на мені, мої думки і переживання  - і є інтро." - Юра Самовілов.

"Вітер дужчає" про відчуття. Він є справжнім скупченням емоцій: від панічних атак у пісні «Вільна. Повернись» до радощів першого батьківства «Балканського циклону», від космічної самотності «Кратерів» до почуття єдності та самоідентифікації шляхом любові до своєї Батьківщини пісні «Іменем». Остання була записана спільно з лідером гурту Друга Ріка Валерієм Харчишиним. В основі пісні є вірш українського поета-шестидесятника Василя Симоненка.

Музиканти і надалі дотримуються концепції мінімалізму, тому весь матеріал був накопичений у складі тріо (Антон Літвінов - перкусія/дудук, Кирило Чихрадзе - рояль, Юра Самовілов - гітара/голос), що дозволяє відтворювати практично студійне звучання під час живих виступів.

Запис проходив під керівництвом саундпродюсера Сергія Любинського (REVET SOUND), відомого своєю співпрацею з Vivienne Mort, ТОЛ та ін.