Минулий концерт The Rasmus був у 2006 році. Той концерт був моїм першим великим рок-концертом. І ось нарешті фіни повернулись до Києва. Лаурі, Ееро, Паулі та Акі в Києві вже декілька днів. Щасливчики встигли з ними сфотографуватися, а самі хлопці побували на екскурсії по Києву та також у місцевому клубі 44, де Ееро пообіцяв декільком хлопцям та дівчатам «плюси» на концерт. І вірите чи ні, обіцянка була виконана. Їх імена таки були у списках.

Тож, довгоочікуваний концерт розпочався на початку дев’ятої, коли всі охочі вже були в залі Стереоплази. Гурт розпочав свій виступ з пісні “Stranger”, котра є першою піснею в їх новому альбомі “Rasmus”. Наступною була “Livin’ in a world without you” і одразу ж всім добре відома “First day of my life”. The Rasmus зараз в турі у підтримку їх нового альбому. Тому не дивно, що сетліст складався, як зі старих хітів, так і з зовсім нових пісень.

В паузі між першими піснями, на сцену передали величезний букет соняшників. Басист гурту, Ееро взяв його і сказав, що у них зараз якраз такий яскравий і позитивний настрій, як і колір цього букета. Перед Ghost of Love, Лаурі сказав, що це одна з його найулюбленіших пісень.

концерт The Rasmus в Киеве

Зал відповідав на будь-які заклики Лаурі, підспівуючи гурту, стрибаючи та гукаючи. Фанати знали слова як нових, так і старих пісень. Вони підхоплювали настрій хлопців, котрі переходили від конкретно рокових пісень до лірики та акустики. Зал повністю відчував і переживав все, що коїлося на сцені. Після однієї з пісень хлопці витягнули з натовпу прапор України з написом «Ми скучили за The Rasmus».
Після синглу «I’m a Mess», послідувало запитання Лаурі: «Чи хтось відчуває себе винним?» і прозвучала “Guilty”. Майже одразу почулися перші акорди “Immortal”, це та сама пісня, котру можна вважати переломним моментом концерту, адже її акустична кінцівка переводить сетліст в акустичну частину виступу. Під час цієї пісні фани підняли плакати з написом – «Our love is immortal» («наша любов безсмертна»).

В акустичній частині нас для початку порадував Ееро, почавши співати пісню «Про Чебурашку». Народ зрозумівши що це за пісня почав підспівувати і скоро вже весь зал співав: «Теперь я Чебурашка и каждая дворняжка при встрече сразу лапу подает..». Також Расмуси заспівали пісню про Фінляндію, «Not like the other girls» та «Sail away» в акустичному варіанті.

концерт The Rasmus в Киеве

Далі послідувала шалена кінцівка концерту: No fear; F-F-F-Falling, на якій хтось з першого ряду фан-зони запускав мильні кульки; In my life та In the Shadows, на якій всі відривались як востаннє в житті. Ееро гарно справлявся з російською мовою говорячи: «Спасибо большое» і «Молодец». Він пояснив, що «Молодец» треба говорити тоді, коли хтось щось гарно зробить, на що зал почав кричати «Молодець» йому.

In the Shadows була останньою піснею перед бісом. Під час цієї невеличкої перерви, люди почали кричати і тупотіти. На екранах позаду сцени з’явився напис: «Do you want more?» (Ви хочет еще?). Звісно всі хотіли продовження. Наостанок, Ееро виніс на сцену коробку цукерок і почав їх кидати людям в фан-зоні, залишивши одну цукерку для Лаурі. Фінальною піснею була неперевершено гарна “Sky”.

Концерт The Rasmus був дуже емоційний, було видно, що публіка скучила за цими фінськими хлопцями з пір’ями у волоссі. З іншого ж боку це було схоже на якийсь великий квартирник, бо гурт постійно шуткував і був настільки близько до фанатів, що до них можна було доторкнутись. Особливо порадувала акустична порція сетлісту, з улюбленою “Sail away”. Та й взагалі, такий перехід від «In the Shadows» до «Sky» зробив вечір незабутнім та музично сильним.

фото концерт The Rasmus в Киеве

Наостанок, хлопці пообіцяли, що для того, щоб повернутися в Київ, їм вже не знадобиться шість років. Для всіх охочих їх почути: 28ого хлопці будуть виступати в Одесі, а 30ого на фестивалі The Best City під Дніпропетровськом.

Сетліст:
1) Stranger
2) Livin’ in a world without you
3) First day of my life
4) Justify
5) Ghost of Love
6) Friends don’t do like that
7) Funeral song
8. I’m a mess
9) Guilty
10) Save me once again
11) Immortal
12) Song about Finland (acoustic)
13) Not like the other girls (acoustic)
14) Sail away (acoustic)
15) No fear
16) F-f-f-falling
17) In my life
18) In the shadows
19) Sky

Автор: Настя Варбан
Фото: Анна Духнівська

Фото концерт The Rasmus в Києві:

Лайк та розкажи друзям!