14 лютого – день програміста, день психічно хворих у Німеччині, день презервативів у США, день голих чоловіків у Японії, день розстрілу Чикотило і день закоханих по всьому світу (щоправда, кажуть, що в Ірані та Саудівській Аравії він заборонений. А у нас у Львові було своє власне свято – Rock in Love у «Романтику».

Під час концерту виступили такі гурти: Day Dream, The Rage of Youth, HeadBang, KaRRi, M.I.R.A., Mask of Madness, Woodrow Wilson, VainInGlory, Immortal Dreams, SoMuchBetter, ORHOZER, Aurum, Атомний вибух, Online Violence, а також хедлайнери вечора – Аритмія, O.Torvald і Jane Air.

Розпочну з гурту Aurum. Дуже перспективні хлопці, як наголошували ведучі. Зібралися разом у 2008 році і вже нещодавно грали на розігріві у Тінь сонця. Непогано, правда ж? А що вже й говорити про їхнього гітариста, якому лише 15 років, а грає не гірше за багатьох старших музикантів. Таки правда – вік не має значення, коли хочеш займатися улюбленою справою! Почали з запальної пісні про «комуняків на гілляку…», якою змусили всіх рухатися і танцювати. Особисто мені дуже сподобався їхній «кавер» пісні Братів Гадюкіних «Хлопці з Бандрештату» - зал активно її сприйняв і підспівував. Впродовж свого виступу хлопці запалювали не лише музикою, а й справжнім вогнем. Було жарко!

Rock in Love у Львові

Гурт So Much Better спочатку заспівали «кавер» на пісню Green Grey - дуже навіть цікаво вийшло, зал активізували точно. Наступною оголосили пісню «Revo» і почалася повна «лажа» зі звуком - бідний вокаліст ледве голос собі не зірвав: колонки з вокалом геть не працювали, а гітарист грав на акустиці. Отак вони відмучили ще 2 пісні і їх відверто зігнали зі сцени. Шкода звичайно, але здається всі зрозуміли, бо в офіційній зустрічі ВКонтакте багато відгуків щодо цієї ситуації.

І взагалі що стосувалося звуку, то він був, м’яко кажучи, не найкращим. А якщо взагалі судити по коментарях тих, хто був присутній, то взагалі жахливий. Коли музиканти з обіцяних сорока хвилин грали 20 і з таким звуком, то про що взагалі можна говорити.

Першим хедлайнером був гурт Аритмія з міста Суми. Дуже приємно було почути пісеньку про літо, нагадали всім про теплі літні і дні, за якими всі так сумують у такий лютий холод. Останньою була пісня «Голе інтерв’ю». Вокаліст, Бєба, стрибнув у натовп, а а потім грав на трубі, до якої був прикріплений національний прапор – досить феєрично виглядало.

Аритмія Rock in Love у Львові

Аритмія Рок in Love у Львові 14 лютого

Наступними виступили всіма очікувані О.Торвальд, але про них в окремому звіті.

O.Torvald Rock in Love у Львові

А на останок справді хедлайнери, гурт з Росії - Jane Air. Саундчек був досить довгим, хлопці налаштовувалися близько 40 хвилин. Що стосується пісень, які вони виконували, то всіма очікуваних «Хедж», «Сваи», «Волчата», «Вулкани» не було; так сказати – грали в своє задоволення, незважаючи на побажання публіки. Але загалом всі залишилися задоволеними їхнім виступом.

Хотілося б також висловити окрему подяку ведучим (думаю всі зі мною погодяться). Святослав і Роман протягом всього вечора вміло розважали публіку, розряджали обстановку і не давали нікому сумувати протягом саундчеків гуртів. Вони неодноразово казали, що ми самі створюємо собі свято і це абсолютна правда, бо хто хотів той і розважився, і відпочив попри всі мінуси і незручності.

Автор: Роксолана Юсипчук
Фото: Анастасія Єчкалова та Андрій Хомюк

Більше фото Rock in Love у Львові 14 лютого 2012:

Лайкаємо та розповідаємо друзям!