Литовський дует BEISSOUL & EINIUS, електронні диваки з Вільнюса, записали пісню українською мовою! Для атмосферного відео «Як ти й сказав» про абсолютну свободу, прем'єра якого відбувається сьогодні в Україні, вони ловили туман біля річки о 4-й ранку, блукали в густому нічному лісі, мокли під дощем та у водоспадах в димці ароматичних паличок. Автором українського тексту «Як ти й сказав», перекладу з литовської, є поетеса Мідна. Її авторству належить і переклад пісні «Amore» популярного литовського гурту Biplan, яку вже полюбили в Україні. «Як ти й сказав» у написанні Мідної і виконанні Beissoul, чий унікальний вокал створює особливу магію, звучить м’яко і надзвичайно душевно, ніби пісня із самого початку була народжена саме в українському серці.

«Ідея заспівати українською мовою крутилася у мене в голові дуже давно», – розповідає Beissoul. – «Моя мама – українка, її тато також, і я час від часу чув українську в себе вдома. Моє тверде рішення сказати всім слухачам зі сцени київського Sentrum на Sziget Pre Party, що ми це зробимо, інспірувало весь процес із космічною швидкістю. Від мого оголошення минуло рівно три тижні і пісня та кліп були готові! Нарешті прийшов час показати їх і ми неймовірно раді представити наш «сюрприз» українською ? з нашого серця у ваші серця!»

«Як ти й сказав» ? це індивідуальний погляд на світ, що оточує, розмаїття фантазій і трохи філософії. Це політ крізь час із закритими очима, розуміння істин, яке живе в нас із дитинства, подорож у світ, де багато світла і атмосферу якого малюєш ти сам. «Як ти й сказав» про те, що наші добрі думки і сміливі фантазії приводять нас до здійснення мрій і перемог.

BEISSOUL & EINIUS (Литва) – «Як ти й сказав» (українською)

«Вивчити пісню українською було не надто важко. Напевно, я маю відчуття мови в крові. Але деякі словосполучення для мене, який розмовляє англійською і литовською, були надзвичайно неочікувані. Я ніколи не спілкувався українською в житті, тому всі мої друзі, які слухали «Як ти й сказав» були дуже здивовані і говорили, що незвично, але дуже цікаво і приємно чути мене саме українською мовою», ? Beissoul

Всі деталі, які видно у кліпі – паперові будиночки, шпаківні, капелюхи, одяг, деталі по світлу – зроблені руками Beissoul: «В кожному будинку живуть різні персонажі від ведмедиків до принців, у кожного будиночка своя особлива історія і свій особливий образ. Але всіх їхніх жителів об’єднує прагнення дістатися своєї головної мети: з маленької річки виплисти у величезну ріку і досягти моря-океану. Але зробити це вони можуть тільки всі разом, тому дуже слідкують одне за одним, щоб ніхто не загубився і не відстав у дорозі. У цій історії є мотив свободи, руху до світлого майбутнього, пошуку нових ідей – те, чим ми так наповнені зараз».

Одна із чудесних історій під час зйомок звучить так (розповідає Beissoul):

«Перший знімальний день, а, точніше, вечір почався з того, що ми вирішили скоротити шлях до знімального майданчика біля річки з густим туманом і повернули «короткою дорогою». Лісових доріжок було стільки, що не пройшло й півгодини, як ми заблукали у величезному лісі і ніяк не могли виїхати. Через деякий час, коли вже зовсім потемнішало і не стало жодної видимості, ми заїхали на дуже дивну доріжку з величезними калюжами, але ліс навколо них при цьому був просто прекрасний! Перші калюжі не були глибокими, п’ята і десята також, але останні два «озера» були просто величезними! Einius розігнався, натиснув на газ до кінця, і тоді ми урочисто в’їхали в найбільшу калюжу. В цей момент у нас в машині були відкриті вікна, вона раптом різко повернулася і з того боку, де сидів я, в машину стала стрімко заливатися вода. Ми заметушилися і почали швидко закривати вікна. Коли ми виїхали із цієї величезної калюжі, моє вікно було повністю занесене брудом, а з машини йшов дим, і ми, «люди без навігації», відразу ж подумали, що сьогодні вночі це наша кінцева зупинка і доведеться ночувати в лісі – пояснити де ми знаходимося комусь було б складно. Але в ту ж хвилину, нічого не чекаючи, Einius підготував камеру і сказав мені перевдягнутися, тому що в цьому місці з автомобільним освітленням і буде наш новий знімальний майданчик! І, маю сказати, що все вдалося дуже навіть цікаво і кадри з тієї ночі справді потрапили в кліп!»

У жовтні BEISSOUL & EINIUS виступить з новими концертами в Києві, за анонсами яких можна прослідкувати на їх сторінці www.facebook.com/Beissoul.Einius. Вільно завантажити пісню «Як ти й сказав» і послухати дебютний альбом BEISSOUL & EINIUS «Laikas Paikas» можна тут: www.soundcloud.com/beissouleinius/beissoul-einius. Дізнатися про презентації першої збірки поезій Мідної «Стосонце» і прочитати про книжку можна на сторінці www.facebook.com/MIDNAua.

«A я в небесне море,
У моря повінь.
Одним зі спокоєм став.
Як ти й сказав,
Як ти й сказав.»

BEISSOUL & EINIUS, 2014

Beissoul & Einius – електронні диваки з Вільнюса, сучасний вибір литовських клаберів і найбільша сенсація прибалтійських медіа. Шоу B&E у стилі electronic/soul – це смачні електронні груви від Einius, самобутні танцювальні рухи від майстра пантоміми Beissoul, яскравий дивацький одяг і повний нестандарт у відео. «Краще бути абсолютно смішним, ніж абсолютно нудним», ? говорить Beissoul, чий унікальний вокал створює особливу магію. «Закрийте очі і вам здасться, що ви чуєте душевного чорношкірого співака» ? коментує музичний критик його голос. І це не студійний трюк, чи виснажлива робота над вокалом – все, що ви почуєте, і є його власний голос! 3 липня Beissoul & Einius вперше виступили в Україні на Sziget Pre Party у Києві, абсолютно вразивши всіх.