Великий концерт у Києві влаштували KOZAK SYSTEM на честь виходу нового альбому «Шабля» – рок, поезія, акордеон кривавого кольору, нестримно танцюючі «віпи», потужні барабани та гітари, духові соло, що валили музикантів на підлогу реактивною тягою труби і тромбону, вокал, що підносив за горизонти. Презентація, на якій зібрався ледь не весь український культурно-мистецький бомонд пройшла вибухово, як і належало знаковій події – альбом «Шабля» став новим диханням після трансформації гурту, втіленням абсолютного щастя бути разом.

«Зараз у нас неймовірний період, у нас все виходить. Ми за останні два місяці зробили 17 пісень і маємо у доробку ще близько 10, що увійдуть до наступного альбому. Нам дуже пощастило у житті – ми усі брати. Музиканти не збираються просто так. Кажуть, що шлюби утворюються на небі. Гурти – теж.» – Іван Леньо, KOZAK SYSTEM

Концерт слухали, дивилися і танцювали актори Остап і Дмитро Ступка, телеведучі Юрій Макаров і Микола Вересень, письменник і художник Лесь Подерв’янський, співачка Марія Бурмака, художниця Анжеліка Рудницька, виконавець головної ролі у фільмі «ТойХтопройшовКрізьВогонь» актор Дмитро Лінартович, поети і письменники Павло Коробчук і Світлана Поваляєва, політик і громадський діяч Олесь Доній, музиканти Тарас Чубай, Діля, Фагот з ТНМК, Фома з Мандрів, Вадим Красноокий з Mad Heads XL, кінорежисер Леся Калинська.

«Ця затятість, ця кров, цей безумовний талант вилилися у фантастичну програму!» – Марія Бурмака.

«Порівняно з матеріалом гайдамацьким, який був до того і з яким добре знайомий, здалося, що додалося позитиву, веселощів. Мені особисто це дуже імпонує,» – Вадим Красноокий.

«Вони живуть цим, дихають цим, це відчувається,» – Фагот.

KOZAK SYSTEM

До створення альбому доклало зусиль багато культових особистостей сучасної української поезії та музики, серед яких Сергій Жадан, Сашко Положинський, Юрій Іздрик, Тарас Чубай, Андрій Середа, Олександр Піпа. Автором слів вже популярної і запальної пісні «Така спокуслива» став поет Дмитро Лазуткін, так само як пісні «Шабля», яка дала назву альбому. Саме з неї почалася друга віра музикантів в себе. Для них це максимальна відповідність стану душі, неагресивний, але чіткий чоловічий меседж. На концерті Дмитро і KOZAK SYSTEM виконали цю пісню разом. Кавер KS на «Smells like teen spirit» «Nirvana» заспівала Ірена Карпа. На сопілці зіграли Володимир Шолохов та Мишко Адамчак з гурту «Кораллі». Катя Chilly заспівала з гуртом цілком космічну буковинську баладу «А вже тому сім рік буде» – виступ, про який досі говорять, як про щось трансцендентне і нереальне.

«Между нами есть доверие, музыкальное уважение. А когда оно есть, все внимание уходит в музику,» – пояснила Катя Chilly феномен неповторної пісні.

«Без сумніву хлопці виросли, бо вони працьовиті, люблять музику, обожнюють грати,» – Тарас Чубай.

«Я страшенно радий за них, за те, що стільки людей підставило їм плече і що до їхнього професіоналізму долучилася ще й енергетика їх справжніх друзів,» –Олесь Доній.

Відразу після презентації гурт отримав запрошення про виступ на останньому матчі року домашнього клубу ФК «Динамо» з ФК «Арсенал» на стадіоні НСК «Олімпійський». Пісня «Ми Боги» на слова Юрка Іздрика пролунала для 21 000 вболівальників і «Динамо» одержало перемогу.

Концерт-презентація в «Crystal Hall» у Києві став головною подією всеукраїнського туру KOZAK SYSTEM, що стартує у листопаді і пролягає крізь концерти у Канаді та в Європі. Згодом альбом «Шабля» буде видано у Німеччині та у Польщі.