Koktebel Jazz Festival 2019 пройде 6 - 8 вересня на Трухановому острові у форматі "Творча дача" 

У 2019 Koktebel Jazz Festival пройде в Києві на березі Дніпра. У програмі заплановані резиденції "Острів Крим", присвячена мистецтву кримських артистів, "Кoktebel Jazz Stage" у партнерстві з ЮБК, "Koktebel free beech club" у партнерстві з творчою спільнотою та київським клубом "Х.Л.А.М". Буде багато авторської української музики, нові проекти відомих музикантів і секретні гості, багато перформансів та імпровізацій. Обов’язково відбудеться вже  традиційний фестиваль "Артишок" з майстер класами, творчими зустрічами та майстернями. Організатори обіцяють сюрпризи та несподівані активності. Запланована традиційна дитяча програма та майданчик ретро джазу. 

1. "Чому у Києві, а не в Чорноморську?"  

На жаль, іноді не співпадають бачення напрямів розвитку фестивалю та місцевих органів влади. В умовах децентралізації саме місцеві органи самоврядування визначають пріоритети. Для когось розвиток подієвого туризму на часі, а для когось важливі інші речі. Наприклад, розвиток промислового потенціалу міста. Цього року майданчиків для Фестивалю у дуже красивому і затишному місті не знайшлося. 

Щоб уникнути непорозуміння підкреслимо: Фестиваль просив надати саме місце, а не кошти. Але комерційні умови виявилися значно вище фестивальних можливостей з урахуванням того, що дві третини подій Джаз Коктебель - публічні, а вимоги грантів потребують доброго обґрунтування і реальних цін. 

  Але Джаз Коктебель дякує всім друзям з Чорноморська. Ми вдячні, що вони намагалися зберегти фестиваль у своєму місті: писали петиції, листи, а також були дуже гостинними та допомогали нам всі ці три роки. 

2. Чому "Творча дача" та на що чекати?

“Бачити нові можливості” - це давній мем команди Джаз Коктебель. Творчу відпустку часто проводять поруч - на дачі. Ми хочемо відпочивати, тестуючи нові формати та проекти, ми хочемо згадати атмосферу перших фестивалів біля Карадагу та Дому-Музею Волошина, який народився саме у Києві. 

Ми запланували три арт-резиденції. Кожна з особливою програмою: 

"Кoktebel Jazz Stage" у партнерстві з ЮБК 

"Koktebel free beech club" у партнерстві з творчою спільнотою та київським клубом

"Х.Л.А.М". Саме тут можна буде почути сучасну і цікаву електронну музику, прийняти участь у майстер-класах, лекціях, кінопоказах нашого традиційного фестивалю сучасного мистецтва "Артишок"

І третя, дуже важлива для нас резиденція, буде присвячена сучасній кримській культурі та нагадає всім, що Крим і Коктебель - там, де ми. І це Україна. Поки її робоча назва "Острів Крим". 

І як завжди все буде дуже атмосферно і затишно, буде багато нової музики та буде багато наших друзів-музикантів, які вже долучились до підготовки особливої програми. Ми запропонуємо нашим гостям стати дачниками, але творчими, прийти до нас всією родиною і знайти кожному щось до душі. 

3. " Що буде далі?" 

Обов'язково буде Koktebel Jazz Festival 2020 на березі моря. І як завжди буде море, гарні люди поруч, чудова музика, яка проведе всіх у окрему реальність Джаз Коктебелю і ми будемо щасливі разом! 

Вже восени ми поїдемо до експедиції дивитись нові локації та будемо шукати таких же мрійників, як і сам фестиваль з 17-річною історією. Джаз Коктебель відкритий до пропозицій та партнерств ! 

І дуже важливо: ми дякуємо Києву. Дякуємо всім, хто зараз так допомогає команді, за підтримку та за таку чудову можливість спробувати зробити щось нове та цікаве. А також за розуміння цінності бренду Джаз Коктебель  як кримського та українського Фестивалю. Вперше за п'ять років після вимушеного переїзду нам не пропонували змінити назву!