Володар премій European Festival Awards, континентальна відповідь Glastonbury, всесвітньовідомий тижневий музичний і арт-фестиваль – Sziget – повертається у 2018-му зі світовими зірками в першій хвилі лайн-апу: Kendrick Lamar, Kygo, Mumford & Sons, Liam Gallagher, Bastille, The Kooks, MØ, Parov Stelar, Lykke Li, Zara Larsson, Clean Bandit, Blossoms, Wolf Alice, Little Dragon, Nothing But Thieves, Everything Everything, Cigarettes After Sex, Gogol Bordello, Fink та іншими.

Kendrick Lamar, мульти-лауреат Греммі, американська сенсація, відомий своїми захмарними амбіціями і безперечним талантом лірика, стане хедлайнером Sziget Festival в перший день фестивалю 8 серпня. Одним із хедлайнерів Острова Свободи також стане норвезький DJ і продюсер Kygo, електронний саунд якого приніс йому стадіонну популярність, захопивши нове покоління EDM-меломанів. Завершувати один із днів Sziget співаючи із публікою цілий ряд своїх хітів будуть володарі BRIT Awards і Греммі, безперечні королі фолк-року Mumford & Sons.

Серед перших артистів, анонсованих на Sziget 2018, і рок-н-ролл зірка Liam Gallagher, який у лютому урочисто отримає премію VO5 NME Awards 2018 у номінації “Богоподібний геній” (Godlike Genius). Поряд з ним свій незрівнянний драйв перенесуть на сцену Sziget лондонські рокери і кращі друзі Wolf Alice і Slaves. Американський рок-гурт Goo Goo Dolls, який продав більше 12 мільйонів альбомів у всьому світі, виступить поруч із королями ностальгії The Kooks, інді-зірками Bastille, електро-арт-поп геніями Everything Everything, мандрівним робочим, який став справжнім фолк-героєм Seasick Steve, а також Cigarettes After Sex, Nothing But Thieves і багатьма іншими.

Сігетців цього року чекає і ефектний підбір електронних артистів. Лідери чартів Clean Bandit прикрасять сцену своїм класичним натхненним електро-попом, як і датська співачка, сонграйтер і електро-поп продюсер MØ, відома зокрема завдяки яскравій літній колаборації з Major Lazer в пісні “Lean On”. Також на Sziget виступить гурт Little Dragon з Гетеборгу у Швеції з їхнім фірмовим поєднанням альтернативного R&B, соулу, і синт-попу.

Заснований на острові в Будапешті, який щосерпня перетворюється на Острів Свободи, Sziget приймає фанів з більше ніж 100 країн для спільного святкування різноманітності культур, рас, смаків та інтересів в одному місці. З потужної підтримки своєї глобальної Sziget-спільноти, під цьогорічним гаслом “Love Revolution”, фестиваль має на меті привнести в серце Будапешта і у світ навколо ще більше любові, прийняття, толерантності і свободи.

Минулого тижня Sziget отримав нагороду за “Найкращий лайн-ап року” престижної премії European Festival Awards 2017. Sziget був обраний голосуванням публіки з визначеної експертами топ-десятки фестивалів, серед яких Lollapalooza, Roskilde і Glastonbury. В попередні роки Sziget вже отримував цю нагороду, а також двічі був визнаний “Найкращим великим фестивалем Європи”, а минулого року – “Улюбленим фестивалем артистів”.

Вартість квитків на Sziget Festival 2018 складає від 65 євро на один, три, п’ять днів, чи тиждень фестивалю. За більш детальною інформацією відвідайте, будь ласка, szigetfestival.com/ua/.

Перші імена лайн-апу Sziget 2018:
Kendrick Lamar
Kygo
Mumford & Sons
Liam Gallagher
Bastille
Lykke Li
The Kooks

Parov Stelar
Kaleo
Zara Larsson
Gogol Bordello
Clean Bandit
Blossoms
Milky Chance
Wolf Alice
Little Dragon
Cigarettes After Sex
Goo Goo Dolls
Fink
Seasick Steve
Above & Beyond
Nothing But Thieves
Slaves
Everything Everything
Lewis Capaldi
Lemaitre
La Femme
Alle Farben
Joe Goddard (live)
Ummet Ozcan
Sam Feldt (live)
Jay Hardway
The Him
WhoMadeWho
Shame
Perturbator