ГОГОЛЬFEST оголосив перші імена лайн-апу! Серед хедлайнерів – гості зі Швейцарії Kadebostany, легендарні проекти ДахаБраха і Dakh Daughters, та найяскравіші представники сучасної української сцени – Один в каное, Tik Tu та ЦеШо. Цього року, спеціально для Маріуполя, також сформовано безпрецедентну театральну програму з найкращих представників українського арт-простору. Серед них опера-реквієм “IYOV”, яка нещодавно відіграла аншлагові вистави у Нью-Йорку, соціальний експеримент «Собача будка», кінетичний перфоманс “…Але вітер…” та чимало інших. Організатори планують задіяти більше 10 локацій в центрі Маріуполя. За 5 днів у просторі міста відбудеться більш, ніж 100 подій. Буде реалізовано 9 напрямків, серед яких театральна та музична програми, різноманітні перфоманси, кіно, візуальне та літературне мистецтво.

«Перш за все, Маріуполь – це неймовірна локація із власною Side Specific, яка ніби спеціально створена для фестивалю. Наша мета – не лише показати, на що ми здатні, а й залучити місцеве населення до організації, передати їм наш багаторічний досвід та подарувати справжній культурний стартап», - розповідає директор ГОГОЛЬFEST Максим Демський.

ГОГОЛЬFEST – міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва, заснований Владом Троїцьким. Цьогорічний фестиваль, що отримав назву [STARTUP] ГОГОЛЬFEST, відбудеться у Маріуполі за підтримки міської ради та міжнародних фондів. Фестиваль має велику миротворчу, соціальну та культурно-просвітницьку діяльність. Його мета – об’єднувати країну, будуючи культурні мости.
P.S.Зараз організатори відкрили відбір музичних гуртів до участі на нічній Морській сцені Startup Гогольfest. Для цього необхідно заповнити анкету за посиланням.

Коли:27 квітня - 1 травня
Де: м.Маріуполь