Sziget Festival розкрив імена мультижанрового інтернаціонального лайн-апу Europe Stage. Серед 30 артистів з 20 країн на сцені одного з найбільших фестивалів світу виступить Іван Дорн. Він приєднається до тижневого перетину культур у Будапешті як представник нової музики, що наповнить кожен куточок Острова

Демонструючи актуальну, свіжу музику континенту, сцена Sziget – Europe Stage – представляє артистів на межі європейського прориву. З останнім альбомом «OTD» Іван Дорн вже кинув виклик кордонам, здобувши увагу далеко за межами Східної Європи. Про його музику пишуть Billboard і Complex, а вміле поєднання хаусу 90-х, поп-музики, ню-диско, фанку та фрі-джазу робить його одним із найсміливіших новаторів на українській сцені. Виступ Івана Дорна на Sziget 11 серпня стане унікальною «коллабою» ДорнаБанди і атмосфери культового фестивалю.

В ці ж дні вперше на Sziget виступить і шведська зірка, універсальна SophieHunger– сінгер-сонграйтер, кіно-композитор і мульти-іструменталіст, самобутній електро-фольк якої швидко поширюється Європою. Італійський інді-поп-реп-дует ComaCose, що надихається техно- і драм-н-бейс-рейвами і відомийнеперевершеною сценічною енергією, стане одним із хедлайнерів сцени. Сігетці будуть підспівувати й одному з найуспішніших європейських гуртів нової генерації – інді-рокерам з Латвії CarnivalYouth.

У програмі сцени цього літа і французький андеграунд-хіп-хоп HippocampeFou, електронний інструментальний колектив з Нідерландів JungleByNight, чеський кельтик-панк-гуртPipesandPints та бельгійське реп-тріоL' OrduCommun.Еклектичний лайн-апEurope Stage доповнять польські рок-зірки CheapTobacco, місцеві угорські поп-герої MongoozandtheMagnet, безтурботна голландська сінгер-сонграйтер Naaz, а також Bosse, 47Sou, MarujaLimón, Algiers, LordEsperanza, WhisperingSons, Leoniden, IHateMyVillage, LucilleCrew, Idiotape, TheRingoJets, LaGangaCalé, Rendez-Vous, CelesteBuckingham, Mörk, EstiKornél, Satellites, Belau і HeartsHearts.

Sziget пишається своєю інтернаціональною програмою з більш ніж 1000 артистів з близько 60 країн світу. Europe Stage належить важливе місце у ній вцілому та у знайомстві європейців з українською музикою. Окрім Івана Дорна на Europe Stage фестивалю Sziget цього року виступить і лауреат премії APPSMusic & SZIGET: Awards 2019. Лонг-ліст премії з 14 найактуальніших українських артистів було оголошено днями. До нього увійшли гурти ADAM, Braii, Cape Cod, DZ’OB, INDT, Fontaliza, [О], OY Sound System, Sasha Boole, The Unsleeping, YEYO, YUKO, Wavy Dem і ЦеШо. Переможця буде визначено наприкінці травня, за результатами голосування на сайті http://sziget.apps-m.com/

YEYO, YUKO, Wavy Dem і ЦеШо. Переможця буде визначено наприкінці травня, за результатами голосування на сайті http://sziget.apps-m.com/

В минулі роки на сцені Sziget Europe Stage виступали українці ONUKA, 5’nizza, Brunettes Shoot Blondes, Kadnay, Atomic Simao і українсько-білоруський гурт Brutto.

Приймаючи 500 тисяч фанів з більш ніж 100 країн щороку, Sziget поширює ідею Love Revolution, святкує і несе любов, прийняття, толерантність і свободу у серці Будапешта і за його межами. Sziget поєднує музичну програму з театром, цирком, кабаре, інсталяціями, перформансами і артом. Розташований у Будапешті на острові Обуда Sziget сформував навколо себе спільноту, яка створила справжній Острів Свободи. 27-й Sziget з хедлайнерами Ed Sheeran, Florence + The Machine, Foo Fighters, The 1975, Post Malone, Twenty One Pilots, Martin Garrix іThe National стане найбільшим і найкращим за всі роки.

Sziget повертається 7-13 серпня. Вартість квитків зростає 9 травня. Більше деталей на szigetfestival.com/ua/.