Рік британської молодої музики в Україні продовжується! Наступний чудовий анонс - шотландський гурт Holy Esque, що вже 12 травня виступить у Києві.

Holy Esque утворилися у Глазго у 2011 році. Фронтмент Пет Гайнс і клавішник Кір Рід виросли у поствоєнному містечку Іст-Кілбрайд у графстві Ланаркшир, серед найвизначніших пам’яток якого - бруталістські архітектурні композиції і безкраї шотландські ландшафти, тож у музиці гурту можна легко відзначити цю дихотомію - переходи від гірських піків до западин, високу метафоричність лірики й неуникне бажання ескапізму.

Їхній перший реліз 2012-го року отримав підтримку відомого діджея BBC Radio Енні Мак і відкрив гурту дорогу на фестиваль Glastonbury (сцена найперспективніших новачків BBC). Після цього хлопці вирушили у спільні тури з The Raveonettes і WU LYF, а також виступили на головному американському інді-фестивалі SXSW у Техасі.

.

У 2016 році Holy Esque випустили дебютний альбом “At Hope’s Ravine” за участю саунд-продюсера Джона Шуманна, лауреата датської і шведської “Греммі”, чиє портфоліо прикрашають колаборації із такими командами, як Mew, Kent, Kashmir. Музичні оглядачі не забаралися з більш ніж схвальними відгуками:

Амбіційний, панегіричний і часом емоційно шматуючий альбом, приголомшлива робота.

Що спільного мають усі треки альбому, то це потужну енергію, з якими вони зіграні, з кульмінацією у заголовному треку, який заходиться із подібним до катарсису звуковим вибухом.

Нагадаємо, що серія концертів Selector Live, організована Британською Радою в Україні спільно з Sentrum на підтримку радіошоу The Selector, представляє українській аудиторії музику найрізноманітніших напрямків – від гітарного інді-року до “інтелектуальної” електроніки.

Торік у проекті взяли участь лауреати премії Mercury Prize 2014 - шотландcька хіп-хоп команда Young Fathers, за якою послідували не менш яскраві концерти Ghostpoet, Slaves та Everything Everything. Ми вже вам розказували, що
5 червня 2016 року в рамках цього ж проекту відбудеться другий концерт сезону з презентацією нового альбому соло-виконавця з Лондона Ґебріела Брюса, якого називають “диско Леонардом Коеном”.

Коли: 12 травня 2016
Де: Sentrum (вул.Шота Руставелі 11, Київ)
Початок: 20:00
Білети: 230-500 грн.

Квитки онлайн

Holy_Esque_afisha