Відбулися фінал і церемонія нагородження інді-премії APPS Music & SZIGET: Awards. Перемогу в номінації “Young” одержав гурт YUKO, a в номінації “Europe” – гурт KADNAY, який в результаті виступить на сцені Sziget, одного з найбільших фестивалів Європи.

Фінал премії пройшов у клубі Atlas за участю 5 фіналістів у номінації “Europe”, попередньо обраних голосуванням журі і публіки – KADNAY, YUKO, [O], Львівський Танцювальний Клуб, My Last Attempt – і виступом INDT в якості гостя. Експерти премії визначали гурт найвищого з-поміж інших фіналістів музичного рівня і артистичності, звертаючи особливу увагу на лайв. Саме за результатом виступів фіналістів наживо журі визначили переможця – електро-поп гурт KADNAY – беззаперечний next big thing української сцени, який отримав 15 000 грн. і слот на Sziget Festival 2018.

Перемогу у номінації “Young” для гуртів, які видали свій перший реліз протягом минулого року, здобув яскравий синтез фолку і дикої електроніки – гурт YUKO. Дует одержав 20 000 грн. на запис музики і творчий розвиток.

Гурт KADNAY виступить на сцені Sziget – Europe Stage – і стане третім гуртом з України в цьогорічному лайн-апі найближчого до нас масштабного європейського фестивалю, поруч з гуртами 5’NIZZA (8 серпня, Europe Stage) і ONUKA (13 серпня, World Music Stage).

Інді-премія APPS Music & SZIGET: Awards стартувала 19 березня як колаборація премії APPS Music, яка вже дослідила стан української незалежної сцени минулого року, і фестивалю Sziget, виступити на якому – честь для кожного музиканта. Нова премія поставила собі за мету добути самий сидр української музики на сьогодні і дати йому аудиторію. Учасники пройшли через кілька етапів включно з голосуванням на сайті http://sziget.apps-m.com/. Експертами премії стали відомі українські промоутери, продюсери і організатори фестивалів Андрій Уреньов, Євгенія Стрижевська, Максим Карпій, Сергій Малецький, Ярослав Лодигін, Володимир Пасяка, Дмитро Феліксов і Володимир Бригинець.

Відбір серед українських гуртів на сцену Sziget проходив уже третій раз: у 2015 році перемогу в конкурсі одержав гурт ONUKA, а у 2017-му – Atomic Simao. Премія APPS Music вперше роздала нагороди влітку 2017-го в номінаціях "Прорив року", переможцем якої стали IDNT (Indytronics), та "Кліп року" і "Хіт року", в яких перемогли Be My Guest.

Протягом тижня 8-15 серпня музична програма Sziget 2018 буде наповнена виступами наймасштабніших світових зірок і найкращих молодих талантів, серед яких чарівна поп-співачка Lana Del Rey, хіп-хоп суперзірка Kendrick Lamar, королі інді-року Arctic Monkeys, захопливий віртуальний рок-гурт Gorillaz, екстраординарний діджей Kygo, нова поп-улюблениця, переможниця BRIT Award 2018, Dua Lipa і фолк-рок легенди Mumford & Sons, які зіграють на Sziget своє єдине в цьому році європейське фестивальне шоу.

До 4 червня ще можна придбати тижневі квитки на Szіget зі знижкою. Квитки на один, три, п’ять днів, чи тиждень фестивалю доступні вартістю від 75 євро. Більш детально про типи квитків, кемпінгу і програму: https://szigetfestival.com/ua/.