19 листопада в одному з павільйонів Національної кінематеки України (колишній «Київнаукфільм») було знято кліп гурту Gouache на пісню «Глубоководные». Водночас було зафільмовано додаткові сцени для відео на ремікс цього ж треку. Автором реміксу є Олексій "Gorchitza" з одноіменного гурту. Режисером нових відеоробіт гурту став відомий київський режисер - Віктор Придувалов.

Пісня «Глубоководные», яка вже два місяці знаходиться в ефірі радіостанцій, є певним чином експериментальною для гурту Gouache, адже вона не схожа на те, що музиканти писали раніше. Майже повністю акустична пісня в легкій і жартівливій манері говорить про серйозні речі.

Віталій Климов, продюсер гурту: «Головна ідея кліпу: людина, що грає музику - у взаємодії з водою. Тому, звісно, потрібен був павільйон, в якому можна розливати воду. Враховуючи кількість необхідних сцен, була потрібна жорстка, майже армійська дисципліна в плануванні таймінгу. Придувалов - такий режисер, у якого з цим повний порядок. Так що ми закінчили зйомку хвилина в хвилину, як і планували».

Основною стихією на знімальному майданчику була вода: музиканти то й справа співали обличчям в акваріумі, танцювали в тазику з водою, барабанили під душем, поливалися з брансбойту і не тільки. І якщо низька температура в павільйоні - справа вельми звична, то занурюватися в холодну воду під час зйомок вимагало особливої витримки і загартування.

Gouache

Ваня Розін, вокаліст Gouache: «Під час зйомок нас поміщали в різні посудини з водою, і у всіх ця вода була «тісна»: скрізь є пресинг і рамки, за які ми не виходимо. Скрізь є тиск, і у нас є вибір: вільні ми люди, чи раби обставин. Ми живемо, щоб зрозуміти, усвідомити і рухатися з чистим, або не чистим серцем. "Глубоководные" - пісня, де є багато живого. За це живе вона і повинна взяти»

В одній зі сцен режисер представив музикантів американськими блюзменами 60-х років.
У відеоверсії реміксу на пісню «Глубоководные», крім музикантів Gouache, брали участь: сам автор реміксу - Олексій "Gorchitza", та балет «А6».

Віталій Климов: «Цього разу робота на майданчику відрізняється тим, що окремі сцени знімалися спеціально для реміксу, зробленого Олексієм "Gorchitza". Так само у версії, знятій для реміксу, присутній балет "А6", з яким ми вже працювали раніше на зйомках кліпу на пісню "Words".
Кліпи готуються до ротації на телеканалах вже в грудні цього року.