Цього року гурту ГАЙДАМАКИ пощастило вдруге відвідати «Острів свободи» у Будапешті зі своєю музичною програмою. Виступ на Sziget 2015 став для ГАЙДАМАКІВ заключним концертом 10-денного концертно-репетиційного туру. До фестивалю Sziget хлопці відіграли концерти в Польщі, Румунії, провели репетиційний сейшн в українських Карпатах на Драгобраті та виступили на головній сцені Zahidfest.

На фестивалі Sziget ГАЙДАМАКИ презентували годинну програму у своєму фірмовому стилі Козак-рок. До програми увійшли вже відомі хіти гурту, що звучали на Сігеті вдруге, та найкращі пісні з нового альбому «УкрОп», присвячені буремним подіям, які переживає Україна сьогодні.

Хлопці виступали під пекучим сонцем, коли всі глядачі традиційно ховаються в наметах і, коли зібрати аудиторію набагато складніше, ніж вийти хедлайнерами увечері на вже розігріту публіку. Але ГАЙДАМАКИ зробили це – вони змусили підспівувати та підтанцьовувати шанувальників справжньої музики зі всієї Європи.

Цікавим моментом була несподівана зустріч в бекстейджі лідера гурту ГАЙДАМАКИ Олександра Ярмоли з Гораном Бреговичем, який потрапив в Український «чорний список» за відвідини Криму цього року.

Фронтмен ГАЙДАМАКІВ у доступній формі пояснив легенді, що артисти такого рівня не мають права втручатися у міжнародні конфлікти на боці окупанта.