Джаз, етно і живий Мертвий півень «Флюгери Львова 2013» все ближче, і ось уже є довгоочікувана програма:

9 травня о 16:00 на «Флюгерах» почнеться Рок-День, упродовж якого 5 гуртів змагатимуться за участь у фіналі фестивалю «ROCK NOC?». Із 35 надісланих заявок, організатори фестивалю вибрали до участі у Рок-Дні львівську ска-панк команду «Абу-Касимові Капці», поп-рок гурт «Фіолет» з Луцька, амбітний львівський проект «Viter», який називає свій стиль folk’n’dustrial, хард-рокерів «Hairy Viper» з Києва та львівських трешерів «D. Hate». До журі увійдуть знані львівські музиканти і музикознавці та польські організатори рок-конкурсу. Спеціальним гостем Рок-Дня будуть «The Mandry», які грають джаз-рок ще із 70-х років минулого століття.

10 травня на «Флюгерах» гратимуть блюз. Цього року з ініціативи «Дзиґи» засновано «БлюзКлуб.Львів», який щосереди збирається у «Новому Ноєвому Ковчезі» на вул. Староєврейській. Для підтримки цього блюз-клубу та для промоції блюзу у Львові фестиваль вирішив провести блюзовий день. Для нас гратимуть львівські «Blues Market», київські «Max Vatutin Trio», польські «Micha? Milczarek Trio», урбаністичний блюз-фанк заграє «Vinipuz Mob», а завершить вечір «Andrew Kokhan & BluesClub.Lviv Project».

У суботу, 11 травня, виступатиме новостворений гурт «Джалапіта» у якому співає Соломія Чубай та грають музиканти із «Йорого Клоцу» і «ГИЧ Оркестру». Після них виступить електро-акустичний інді-поп дует Яни Шпачинської та Павла Нечитайла «Zapaska». Програму продовжать електронно-експериментальний гурт зі Словаччини «Longital», що поєднує елементи джазу, блюзу, world music з електронікою. Українсько-казахський проект «Triangular Matrix & Nazgulya Shukaeva» поєднає музику одного із найвідоміших вітчизняних джазменів Андрія Арнаутова та горловий спів «кай» і пісенні традиції тенгріанства у виконанні Назгулі Шукаєвої. На завершення виступить польський гурт «Dwooto», який змішує балканську музику з джазом та д’н’б.

«Прокидання з ГИЧ Оркестром» на «Флюгерах» розпочнеться в неділю о 10:00. «ГИЧі» влаштовують святковий ранок-прокидання у п’ятьох обрядах:
Перевтілення людини у звірятко
Ранкова руханка
Пісні з нової програми
Урочиста загальноспівна веснянка-прокиданка*
Перевірка з Ворохти, комісія у складі дитячого гурту-студії «Петрос»
* можна і варто з собою приносити музичні та ін. звукотвірні штуки
Вхід у костюмі звірятка – 50% знижки.

Вечірню програму 12 травня розпочне джазовий проект «Dzyga Imagine», створений з ініціативи МО «Дзиґа». Продовжить Івано-Франківська «Ivory Street», які грають суміш диско, фанку, блюзу та джазу. Відомі львівським шанувальникам джазу Марина Захарова та Орхан Агабейлі у проекті «Marinita Trio» виступлять разом із угорським гітаристом, народженим на Закарпатті, Ференцом Бернатом. Польсько-український проект Дани Винницької та Кароліни Беімчік «Babooshki» виконуватиме мелодійні пісні нашого прикордоння у джазовій обробці. Вже традиційно завершуватиме «Флюгери» гурт «ShockolaD», який виріс на цьому фестивалі, і розвивається разом з ним.

Флюгери Львова 2013ХІ Міжнародний етно-джазовий фестиваль «Флюгери Львова» відбудеться з 9 по 12 травня у дворику Львівської Ратуші

Попередній продаж квитків розпочнеться з 20 квітня у галереї «Дзиґа», Вірменська 35
ціна квитка за передплатою - 30грн на день, абонемент на 4 дні - 120 грн. в день фестивалю вхід коштуватиме 60 грн.

Упродовж чотирьох днів на «Флюгерах» виступить понад 20 гуртів, у яких грають музиканти з України, Польщі, Словаччини, Угорщини та Казахстану. У програмі фестивалю будуть окремі рокові та блюзові дні, а делікатно-екстравагантне «Прокидання з ГИЧ Оркестром» влаштує ранковий карнавал.

Також цього року «Флюгери Львова» розпочали співпрацю із Міжнародним фестивалем «ROCK NOC?» (м. Зелена Гура, Польща) та забезпечують відбір українських рок-гуртів для участі у його фіналі.

Детальна інформація та квитки на сайті: http://www.dzyga.com/flugery