До нового альбому Аurora гурту Фіолет увійшли 11 пісень та 3 бонус-треки. Робота над альбомом, розпочавшись ще в Луцьку, тривала близько двох років і до його створення долучились 10 різних музикантів.

За словами фронтмена гурту Сергія Мартинюка, не зважаючи на розмаїття тем та настрою пісень, що увійшли до нового лонгплею Aurora, в першу чергу він присвячений тим, хто знає, що таке поразки та розчарування, проте попри це не ламається та йде до своєї мети.

"Раніше внутрішньо кожен альбом Фіолету символізував для мене початок нової епохи в житті гурту, в той час як Aurora — це підсумок і своєрідна ода нашій юності з її максималізмом, крайнощами та бажаннями змінити світ вже і сьогодні, — розповідає фронтмен гурту Сергій Мартинюк. — Такий собі духовний трамплін до нового періоду життя, дорослішого і сильнішого. Альбом Aurora я хочу присвятити всім тим, кого ще вчора гнобили в школі та університеті, хто знає, що таке поразки і розчарування, але в русі до своїх мрій вже сьогодні з гидкого каченяти перетворюється на героя нашого часу, країни, міста, школи, класу, вулиці, двору та будинку. Aurora — це символ світла наших мрій та ідей, заради яких ми готові творити подвиги та змінювати реальність".

Автором усіх пісень альбому є Сергій Мартинюк, який розповідає, що натхнення його знаходило у самих несподіваних місцях. "Пісні писалися в турових мандрах, фестивальних гримерках, на нічних кухнях друзів, на верхніх полицях потягу Київ-Луцьк та навіть на задньому сидіння таксі. Їх усіх об'єднує жага до життя".

Фінішував процес роботи над альбомом у Києві, під керівництвом саунд-продюсера Артура Данієляна:"Вперед за пасхалками! Для поцінувачів творчості гурту я зробив сюрприз — альбомні версії пісень, які вже побачили світ у якості синглів, відрізняються від радіо-версій. Приємного прослуховування!"

Частину коштів на запис альбому Фіолет зібрали за допомогою краудфандингової кампанії. Кожен бажаючий міг внести певну суму та отримати за це відповідний бонус — футболку, книжку, урок гри на музичних інструментах чи навіть можливість проїхатись разом із гуртом на туровому автобусі.

"Ми дуже вдячні нашим фанам за те, щ вже стільки років поспіль вони залишаються поруч та підтримують нас у будь-яких ситуаціях", — діляться музиканти гурту.

У листопаді Фіолет відправляться в тур на підтримку альбому Aurora, який охопить 15 міст та завершиться великим концертом у Києві. Повний графік туру та квитки на сайті гурту: www.fiolet.band/afisha