Український гурт Фіолет презентував нову пісню під назвою «Слово даю». Це перший сингл з нового альбому, вихід якого музиканти запланували на осінь 2021 року. Студійна робота над треком тривала в умовах карантину, відтак більшість матеріалу накопичувалося музикантами дистанційно - на домашніх студіях.

За словами фронтмена Фіолету Сергія Мартинюка, «Слово даю» - це і історія чоловічого дорослішання, і внутрішня обіцянка у вірності своїм ідеалам, найближчим людям і улюбленій справі життя - музиці.

“«Слово даю» - перша ластівка з майбутнього альбому Фіолету, більшість пісень до якого я написав в останні дні 2019-го року. Пісня з’явилась взимку, у майже безсніжних Карпатах. Це сповідальний монолог про емоційний перевинахід себе самого: майже психотерапевтична мандрівка від перших досвідів дитинства до дорослих усвідомлень того, що деяким мріям випало так і лишитися мріями. Вічна гонитва за якимось примарним щастям, часто запозиченим образом з «інстаграмного» життя інших, нівелює все те важливе, що ти маєш вже - рідних, коханих, близьких по духу людей і можливість займатися улюбленою справою.” – поділився музикант.

Роман Андрухів, гітарист Фіолету і аранжувальник попереднього релізу команди - міні-альбому «Все чесно», розповів, що першопочатково «Слово даю» мала бути урочисто стадіонною композицією з розмахом і хоровими співами, але музиканти прийняли зустрічну пропозицію саунд-продюсера гурту Артура Данієляна, яка надала пісні більш м’якого й інтимного характеру.

Що цікаво, до роботи над треком долучився і Вадим Захарченко, екс-гітарист Фіолету, який знову став частиною гурту.

«Новий альбом планується як ніколи тематично соціальним. Окрім звичної для нас чоловічої лірики в текстах, цього разу ми хочемо висловитися і про чимало з того, що відбувається в Україні. Водночас, ймовірно, то буде найлегший наш реліз: наше бачення розумної поп-музики з гітарами, написаної зрозумілою для найширшого слухача мовою. Любов у піснях, звісно, переважатиме, а сам альбом, за задумом, матиме дві частини - електричну та акустичну», - зазначив Сергій Мартинюк.

Анонсували музиканти і початок роботи над кліпом на пісню «Слово даю», а поки - радять слухачам озброїтися хорошими навушниками чи акустичними системами і насолоджуватися новою піснею.