Відкривається найбільший фестиваль в Україні, присвячений японській культурі.

Відтепер до Японії можна дістатися на київському метро! 1 листопада в столиці відкриється фестиваль «Загадкова Японія», який об'єднав давні традиції, поп-культуру та віртуальну реальність.

Два поверхи арт-простору «Samskara» стануть порталами — до самурайських боїв, токійських кварталів моди, японських богів та демонів, шедеврів мистецтва та цифрових світів. Екскурсії, лекторії, майстер-класи, вечірки, шоу-руми та фешн-покази, косплей, школа ніндзя — на фестивалі відбудеться більш ніж 250 подій для всієї родини.  

Сучасну та стародавню Японію кияни побачать за допомогою доповненої реальності: дракони, гейші та самураї в повному сенсі зійдуть зі стін. Мандруйте засніженим Едо у 1600 році або епічно вправляйтеся з мечами — все це можливо завдяки VR-атракціонам, відеомапінгу, «кіно360», світловим шоу та інсталяціям. 3D-проекції на 600 кв. м занурюють у японське середньовіччя, а повнокупольні шоу організатори успішно демонстрували на світових фестивалях Panorama, Сoachella, Sziget.

Як і в самій Японії, нові технології межуватимуть з давниною. На фестивалі покажуть експонати з українських та закордонних колекцій: унікальні кімоно, зброя та бойові обладунки самураїв, зразки містичної каліграфії, нецке, бонсай, кокоші та інші речі, які здивують не тільки назвою. Тут можна пограти в го або сьогі — «японські шахи», чи в ханафуду — улюблену гру Якудза, навчитися чайної церемонії по-японськи та скласти хоку. Є експозиція, присвячена легендарним 47 ронінам, фестиваль бойових мистецтв, кулінарні майстер-класи, квести для дітей та дорослих і, звісно, манга та аніме. А завдяки speakіng-клубам ви вже за п’ять хвилин привітаєте друзів японською. Щоб остаточно сягнути дзену, є лаунж-зона з кінотеатром і японський ярмарок.    

Діти та підлітки теж знайдуть багато розваг окрім віртуальних: дзеркальний лабіринт, магічний ліс, дитячий повнокупольний кінотеатр, улюблені герої, навчальні й творчі ігри та майстер-класи.  

Сергій Ісаєв, голова оргкомітету фестивалю «Загадкова Японія»:

«Ми співчуваємо усім, хто переживає зараз наслідки тайфуну Хагібіс у Японії. Запрошуючи на наш фестиваль, ми пропонуємо вам подумки підтримати її та дізнатися про неї більше. Сподіваємося, що саме завдяки фестивалю кожен побачить красу і незламний дух Японії, гідні захоплення».

«Уявіть, як зникають 8199 км між Києвом з Токіо, між епохами, між цифровим світом та навколишнім «аналогом». Це фестиваль для тих, хто хоче побачити світ по-іншому та показати його своїм дітям».

Окрім постійної програми на фестивалі відбудуться тематичні тижні.
1—3 листопада 2019. «Містична Японія: Хеллоуїн».
7—10 листопада 2019. «Час Самураїв!»: фестиваль бойових мистецтв.  
14—17 листопада. 2019 «Внутрішня Японія: культура, мистецтво, традиції».
21—24 листопада. 2019 «Відкрита Японія: туризм, бізнес, освіта».
29 листопада — 1 грудня 2019. «Поп-культура та фешн».  
5—8 грудня 2019. Закриття фестивалю.  

Фестиваль проходить за підтримки посольства Японії в Україні.

«Загадкова Японія» чекає на вас з 1 листопада по 8 грудня в арт-просторі «Samskara» на Львівській площі, 8а.
Фестиваль працює чотири дні на тиждень: у четвер і п'ятницю з 15:00 до 22:00, у суботу й неділю з 11:00 до 22:00.

Детальніше на сайті japan.kiev.ua