Один із найбільших музичних та стріт-арт фестивалів України RespublicaFEST 2018 оголосив перших хедлайнерів – ними стануть британські електронщики The Qemists. Вони знамениті неймовірним міксом стилів та жанрів, які однаково задовольняють як прихильників року, так і драм-н-басу і танцювальної електроніки.

The Qemists – гурт із англійського Брайтона, котрий знаменитий своїми неймовірно яскравими живими виступами та жагучою сумішшю стилів та жанрів. Вони часто грають DJ-сети, тримаючи ніс за вітром щодо модної танцювальної музики, а маючи грунтовний рок-бекграунд, вражають стилістичними рішеннями та сильною живою подачою. Їх творчість називають «музикою майбутнього», а виступи – одними із найпомітніших серед європейських команд.

Фестиваль RespublicaFEST не змінює традиції, тому цього року, як і завжди, запрошує цілу плеяду найрізноманітніших команд. Так, цього року там також виступить гурт KARNA, що випустив один із найяскравіших вітчизняних альбомів 2017-го – «Гуцул-метал», що лаконічно влився у список як мейнстрімових релізів, так і важкої сцени. Гурт LATEXFAUNA із своїм фірмовим дрім-попом, улюбленці всіх дівчат України – рокери Фіолет із новим матеріалом, а також сенсація незалежної української музики – дніпровський крос-жанровий колектив DZ'OB, що вміло поєднує академічну подачу із електронними модними ритмами.

Крім того, минулого тижня на спеціальному шоукейсі в Києві організатори за допомогою глядацького голосування обрали два вітчизнянв колективи, які виступлять на великій сцені фестивалю – гурти Roll Models та Ліловий.

Цьогоріч фестиваль RespublicaFEST пройде з 31 серпня по 02 вересня 2018 року. Крім того, організаційний комітет заходу у лютому влаштував міжнародну конференцію для музикантів та менеджерів RespublicaFEST Conference & Showcase, а у весняно-літній період організує міжнародну програму обміну між Україною та Голландією, відправивши українських артистів представляти нашу країну перед голландською публікою.

Квитки на фестиваль: https://concert.ua/uk/eventpage/respublica