Джаз Коктебель: Творча Дача - новий формат Koktebel Jazz Festival, який вперше пройде в Києві на Трухановому острові 6 - 8 вересня 2019

Джаз Коктебель вперше за свою 17-річну історію пройде в Києві і, як завжди, обіцяє експерименти з новими форматами

На фестивалі заплановані чотири резиденції: "Острів Крим", Koktebel beach Club, Koktebel Jazz і дитяча резиденція "Jazz Kids". Кожна з резиденцій транслює дуже важливу для Джаз Коктебель тему, всі чотири з яких переплетуться і зіллються в загальний характер і атмосферу.

"Острів Крим" - резиденція, якою ми пишаємося. Партнером резиденції став "Кримський дім". Відкриття відбудеться за участю діячів культури, керівників «Кримського дому», представників громадських та правозахисних організацій та ЗМІ (Громадське Радіо, Радіо Свобода, Крим реалії, Суспільне: UA та ін.)

У п'ятницю 6 вересня тут відбудеться ретроспектива легендарного кримського року і не менш культового кримського рок-клубу "2 капітани". Виступлять Lithium, Куклы Клауса, а також гості Острови - група AVA.

В суботу 7 вересня наші слухачі зможуть насолодитися музикою Dreamdrift, Usein Bekirov Quartet, Atomic Simao та ін.

У неділю 8 вересня виступлять Blake Moloka, DAAMAGE, «Роялькіт». Тут же пройдуть кінопокази, буде працювати традиційна Open Stage, де зможе заявити про себе нова українська музика, майстер-класи з гри на народних інструментах від Ігоря Ходженіязова і Джеміля Карикова, спектаклі від PostPlay театру, і багато іншого.

Для тих, хто сумує за кримською кухнею, ми готуємо особливий сюрприз!

Koktebel beach Club - резиденція електронної музики та live, партнером якої став широко відомий київський клуб «Художники. Літератори. Артисти. Музиканти» (Х.Л.А.М). Тут буде спокійно, безтурботно і дуже по-коктебельському. Тут буде проходити "Lounge Йога" - відкриті уроки йоги від майстрів під спеціальний музичний супровід, ді-джей сети від резидентів фестивалю Ganna Baby, Dj Bel & Bushico, Sun Groove, Леора, ОТТО1 / 2 ТРЕК, Андрія Логінова та Костянтина Мішукова, прозвучить незвичайний проект "Sunset Jazz +" - колаборації провідних українських діджеїв з джазовими музикантами, творчі зустрічі та діалоги з художниками, письменниками та арт-критиками і багато іншого.

Джазова резиденція Koktebel Jazz з комфортом розміститься на території партнера резиденції - відомого клубу "Южный Берег Киева". Відкриє резиденцію виступ джаз-бенду з міста Бахмут Донецької області. Тут представлять свої нові проекти такі друзі і резиденти фестивалю як Роман Коляда і Павло Ігнатьєв, квартети Родіона Іванова і Михайла Менделеенко, порадують етно-джазом Тетяна Гончарова і Envoys Group Quintet. Якщо ви не знаєте що таке "Чай с мясом" або чому ми будемо слухати Slovo Za Slovo - тоді вам точно необхідно відвідати джазову резиденцію Джаз Коктебель 7 і 8 вересня і відповісти на вічне питання: "Де джаз на Джаз Коктебель?".

Ведучим концерту стане Олексій Коган. Він же спеціально проведе улюблену багатьма програму "Слухаємо джаз разом". Для цінителів і просто людей зацікавлених ми підготували спеціальну програму Vintage Jazz і арт-куратор цієї програми Майк Кауфман-Портніков порадує всіх розповідями про історію джазу, а також своїм спеціальним проектом «Німа фільму з тапером», присвяченого темі "Кіно і Джаз".

На Дитячій Резиденції "Jazz Kids" малюків чекають корисні і цікаві майстер-класи, уроки ленд-арту та малювання. Кращі дитячі джазові колективи Києва покажуть своє бачення джазових творів, а 8 вересня відбудеться прем'єра англомовного мюзиклу "Бременські музиканти". Кастинг вже в розпалі!

До зустрічі 6, 7 і 8 серпня на Трухановому острові! Буде Джаз і Коктебель!

Дякуємо нашим інфопартнеров: Громадське телебачення, Громадське Радіо, Інфопортал Букви, журнал “Личности”.