Dakh Daughters приєднаються до ONUKA, НАОНІ і Олега Скрипки на Головній сцені в день відкриття Джаз Коктебеля 16 серпня. Єдине і неповторне дарк-кабаре зіграють велике шоу в традиційний "український день" фестивалю

16 серпня 2018, в перший день фестивалю, Джаз Коктебель збере на своїй Головній сцені "музику незалежності": на Nu Jazz Stage зіграють ONUKA, спільний проект Олега Скрипки та оркестру НАОНІ і чудові Dakh Daughters!

Dakh Daughters Band - це сім актрис, які взяли до рук музичні інструменти, щоб створити життєствердний перформанс про любов, свободу і красу, яка врешті-решт врятує світ. Учасниці колективу, відомі глядачам як акторки київського театру ДАХ, у новому проекті опинилися на нейтральній території між пісенним жанром і драматичним мистецтвом, власне у просторі для експерименту.

Dakh Daughters створює атмосферу французького салону, в якому Мірей Матьє подружилися із Мерліном Менсоном. Часом дівчата, озброєні на сцені повним набором струнних, клавішних і перкусією, потрясають публіку шаленим риком в манері Laibach, однак миттю можуть змінити гнів на милість, перетворившись на легковажних героїнь голлівудських фільмів 50-х років, красунь, що мріють про Карибські острови. Ця неповторна група перебуває в ідеологічній спорідненості з англійським гуртом The Tiger Lillies, якому властива гіперболізація створюваних образів, і залучення публіки до участі у смішних інтелектуальних атракціонах. Текстовою основою для пісень цих напівказкових фей є українська поетична класика, тексти нобелівських лауреатів, власні твори і фрагменти популярних хітів минулого. Завдяки своєму досвіду дівчата вміло користуються увагою глядацької зали і легко керують емоціями публіки, змінюючи ритм музичної повісті і витримуючи межові,по вінця напружені паузи в потрібних місцях. Взаємодіючи із публікою у створенні своєрідної рок-опери, під час виступу група демонструє своє бажання знайти не лише нові форми популярної музики, але й актуальні для нинішньої епохи контексти.

Відчуваючи ритм часу, насолоджуючись моментом творчості і акумулюючи власну енергію, учасниці Dakh Daughters створюють навколо себе простір шаленої любові, долаючої дамби буденності.

На фестивалі Джаз Коктебель Dakh Daughters виконають ряд нових композицій із нової програми "Air". "Аir" - це прозора, сповнена "повітря" музика, філософські роздуми над одвічними питаннями, потаємні думки і співи.

“Ми раді представити фрагмент нової програми на фестивалі Джаз Коктебель, у його неповторній атмосфері. А після того, як пролунають нові композиції, глядач матиме змогу почути й пригадати собі "старі хіти" і найбільш відомі пісні колективу.
Чекаємо з нетерпінням на зустріч із публікою на Джаз Коктебель!”, - розповіли артистки.

Дівчата, що підкорили своєю індивідуальністю і харизмою весь світ, 16 серпня на сцені біля моря в Чорноморську!