Що можна встигнути за 3 місяці? Наприклад, відвідати 12 країн (деякі - навіть двічі) і відіграти на 15 великих фестивалях світу: від сербського Exit до іспанського Sónar. Здається, після такого насиченого літа-2017 можна і відпочити. Але невтомні німецькі електронщики Booka Shade мають іншу думку - і вже 16 вересня збираються до Києва, щоб представити в клубі CHI by Decadence House (вул. Паркова дорога, 16) свій новий альбом Galvany Street.

Вальтер Мерцігер і Арно Каммермейр грають разом вже 22 роки. Свій перший альбом на початку 1990-х вони випустили як група Planet Claire, а потім змінили назву на Booka Shade.

У 2002-му році Booka Shade виступили співзасновниками лейбла Get Physical, який незабаром став одним з найавторитетніших рекордингів в світі електронної музики. Деякі діджеї навіть прирівнюють продукцію Get Physical до окремого музичного напрямку - настільки яскравою індивідуальністю володіє звук, створюваний артистами лейбла.

Світова слава прийшла до Booka Shade в середині 2000-х - після виходу синглу Body Language і альбому Movements (2006). В його підтримку дует відіграв 150 концертів за 20 місяців: грубо кажучи - по одному виступу кожні 4 дні. Завидна працездатність!

На сьогоднішній день Booka Shade встигли випустити 9 альбомів (включаючи концертну версію Movements і минулорічний ювілейний реліз Movements 10) і 30 синглів, а також заснували власний лейбл Blaufield. Крім того, Booka Shade виступали на всіх головних музичних фестивалях світу, включаючи Coachella, Glastonbury, Lollapalooza і Montreux Jazz Festival.

Вальтер і Арно не втомлюються експериментувати:

"У Booka Shade характерний впізнаваний саунд, заснований на синт-рифах і басових партіях. Коли 3 роки тому ми почали роботу над Galvany Street, то стали шукати нові перспективи і натхнення. Ми хотіли записати «нетиповий» альбом Booka Shade: хотіли звучати інакше, не використовувати техно-хаус бітів ", - розповідають музиканти.

Звичайно, ці експерименти зовсім не означають, що Booka Shade повністю проміняли танцювальний грув на інді-поп. Однак зробити висновки ви зможете і самостійно, прийшовши на вечірку.

Які ж Booka Shade подобаються вам більше: "старі" або "нові"? Відповідь на це питання ви отримаєте вже 16 вересня 2017 в CHI by Decadence House. Вас чекає цілих 90 хвилин лайва і відмінне шоу. І нехай концертна осінь-2017 почнеться яскраво!

Квитки: https://www.concert.ua/