6 березня 2013 року, о 15:00, у прес-центрі «Укрінформ», що за адресою: вул, Б. Хмельницького 8/16, відбулася прес-конференція, присвячена VIII благодійній акції Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до Серця». Цьогорічне гасло акції – «Почуй світ», адже в Україні налічується близько 300 тис. дітей і більше 1 млн дорослих з порушенням слуху (які потребують слухопротезування), в тому числі з глухотою – біля 11 тис. дітей та 100 тис. дорослих.

У прес-конференції взяли участь Дмитро Струк, Президент ВБФ «Серце до Серця»; Анатолій Косаковський, головний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «Дитяча отоларингологія; Антон Вакуленко, координатор акції «Велопробіг «Серце до Серця»; Марія Собко, співачка; Андрій Кіше, співак; Володимир Шерстюк та Іван Леньо, гурт Kozak System.

Благодійний фонд планує зібрати кошти та закупити для пологових будинків та відділень, ЛОР-відділень обласних та міських дитячих лікарень аудіологічне обладнання – обладнання для ехоскринінгу, аудіометри клінічні, імпедансометри, аудіометри для об’єктивної реєстрації слуху а також не менше 400 слухових апаратів – на загальну суму близько 5 млн грн. «Цього року Всеукраїнський Благодійний Фонд «Серце до Серцяя» робить акцію «Почуй світ!я». Наша мета – зібрати гроші і закупити слухові апарати для дітей та медичне обладнання для лікарень. Ми хочемо організувати концерт з нашими зірками-друзями та передати діткам слухові апарати, щоб вони змогли в повній мірі насолодитись музикою та почути голоси співаків”, – відзначив Дмитро Струк, президент ВБФ «Серце до Серця».

Акцію Всеукраїнського Благодійного Фонду «Серце до Серцяя» щороку підтримують зірки українського шоу-бізнесу.

«Мені здається, що ми як люди і як представники шоу-бізнесу маємо подякувати за те, що існує така акція, що ми маємо можливість у своєму житті не жити за принципом «моя хата скраю, я нічого не знаю», у нас є прекрасна, унікальна можливість об’єднуватись, спілкуватись та розповідати людям про фонд, акцію скрізь, де ми знаходимось», – говорить співачка Марія Собко, яка братиме участь у благодійному концерті.

Про культуру благодійної допомоги у європейських країнах розповіли учасники гурту Kozak System.

«Ми дуже багато виступали в Польщі і знаємо що там також все починалось з маленького об’єму грошей і людей. І вони це зробили так, що наразі мають за честь ділитись з людьми грошима. Ця акція там набула такого масштабу, що кожен поляк вважає за необхідне і за честь віддавати гроші на благодійність», – розповів Володимир Шерстюк, гурт Kozak System.

Серце до Серця