Завершився конкурсний відбір серед українських гуртів на сцену Sziget 2017. Переможцем став гурт Atomic Simao. Саме він представить Україну цього року на одному з найбільших фестивалів Європи в Будапешті.

Починаючи з першого дня весни українські гурти змагалися за шанс виступити на Sziget. У першому етапі конкурсу Офіційне представництво Sziget в Україні зібрало «Топ-40» гуртів, які подали свої заявки. З них за результатами відкритого голосування на сайті конкурсу і за допомогою соціальних мереж було визначено 3 артиста. Свій «Топ-3» також обрали відомі музичні експерти.

Фінал конкурсу за участі одних з кращих українських гуртів – Atmasfera, Atomic Simao, Detach, O.Torvald, The Cancel Band I Zetetics – відбувся вчора ввечері, 30 квітня, в клубі Sentrum у Києві. Хвилюючий, захопливий, контрастний і насичений концерт зібрав фанів фестивалю і кожного гурту. Тривале обговорення журі було напруженим і відданим цій почесній місії. За їхнім спільним рішенням перемогу одержав гурт, який створює самобутній ейсід-джаз з відтінками психоделічного року.

Київський гурт Atomic Simao називають себе дітьми музичної хвилі 60-х і електроніки 90-х. Натхненні творчістю Джиммі Хендрікса, Pink Floyd и Radiohead, Atomic Simao регулярно виступають на розігріві культових британців Red Snapper, стали «Відкриттям року» Koktebel Jazz Fest у 2014-му, а у 2016-му видали новий альбом «Echo», який став альбомом року за версією редакції KarabasLive.

Sziget Festival відбудеться 9-16 серпня 2017 за участі P!NK, Kasabian, Interpol, Alt-J, Macklemore & Ryan Lewis, White Lies, Major Lazer, Tom Odell, Two Door Cinema Club, Clean Bandit, The Kills, Bad Religion, Kensington, GusGus, The Naked and Famous, Nothing But Thieves, Tycho, HVOB, Flume, Billy Talent, Jamie Cullum, Metromony, The Pretty Reckless, Jagwar Ma, Crystal Fighters, Steve Aoki та багатьох інших гуртів.

Окрім Atomic Simao цього року на Sziget 2017 виступлять і білорусько-український гурт Brutto (10 серпня) та улюбленці Sziget World Music Stage – ДахаБраха (11 серпня).

Квитки на фестиваль зі знижкою доступні до 31 травня: http://szigetfestival.com.ua/tickets/category/entry-ticket