У таку холодну та дощову погоду двері Sentrum відкриваються для створення надзвичайних вечорів. В п’ятницю 15 квітня натовп перед столичним клубом, в передчутті від наступних декількох годин, вже тримає в руках білети на довгоочікуваний концерт киян. 5 Vymir.

Зал, в якому грає музична добірка від Сергія Кейна – головного редактора порталу Comma, поступово заповнюється глядачами та слухачами. І от гасне світло, на сцені з’являється гурт
5 Vymir. Таке відчуття, ніби гілки дерев заполоняють всю сцену, їх можна бачити не тільки по обидві сторони від барабанщика (Семен Терещенко), а й на комірах піджаків хлопців. Виступ починається з пісні «Вічність».

CSC_4261_1

Вперше лунають ще не записані пісні з майбутнього альбому. Зал підспівує під вже знайомі треки, частина танцює в такт музики, а інша – просто насолоджується почутим. Учасники гурту теж запалюють всіх зсередини бітами, клавішними та гітарними партіями.
Не можна не помітити енергію і танці від басиста (Рома Гаркавенко), жести гітариста (Костянтин Почтар), що «Так схожі на політ птахів» і відвертий кайф клавішника (Вадік Лазарєв) та взагалі взаємодію між музикантами, як одним цілим.

CSC_4303_1

Декілька разів по залу запалюються ліхтарики та запальнички, підтримуючи цей весняний вогонь. В якийсь момент на сцену буквально залітають квіти, що так і лишаються безпорадно висіти на мікрофонній стійці.

CSC_4278_1

По ідеї, концерт завершується запальною та водночас замріяною піснею «Колір». Авжеж музикантів кличуть на біс і під гучні аплодисменти та вигуки на сцену вилітає басист і згодом з’являється й інша частина команди. Виконується пісня «На потім» з вдало введеною реп-частиною від Семена ( вперше таке виконання можна було почути на закритому акустичному концерті).

CSC_4266_1

Та неочікувано хлопців чекає ще й другий біс і на прохання залу знову грає «Холод у волоссі» і натовп наново підхоплює разом з виступаючими останні рядки. «Гілки дерев» вдало завершує вже четвертий сольний концерт інді рок гурту та знаменує цим початок нової ери, наступної станції, яку багато хто чекає: «Осінь. Другий студійний альбом».

CSC_4268_1

5 Vymir і далі продовжує радувати своїх слухачів та шанувальників, виходячи на новий рівень з більш складним аранжуванням, свіжими піснями, що сповнені таємним для кожного змістом та підтримує традицію розмови з аудиторією.
Так пишуться «Нові імена цього світу», які йдуть вперед, залишаються у постійних пошуках нового, що мають велике бажання вдосконалюватися і робити дійсно варті уваги речі.

Автор: Жанна Павлова
Фото: Анастасия Варбан